Головна Новини Судді Тернопільщини скаржаться на відбір кадрів і фінанси

Судді Тернопільщини скаржаться на відбір кадрів і фінанси

Той факт, що суддів відбирають у Києві, без урахування думки майбутніх колег та керівництва, орієнтуючись здебільшого на теоретичні знання цих суддів, зрештою, породжує етичні проблеми на місцях.

Такої думки дотримується голова Апеляційного суду Тернопільської області Богдан Гірський. Про це він зазначив під час Тернопільського судового форуму. Так, на його думку, низькі моральні якості окремих суддів свідчать не лише про брак виховної роботи, але і про недосконалий підбір кадрів.

У свою чергу, начальник територіального управління Державної судової адміністрації в Тернопільській області Ярослав Теслюк наголосив на проблемах фінансування

судів. За його словами, суддям психологічно важко почуватися моральними авторитетами в умовах браку коштів на забезпечення відправлення судочинства, адже серед нагальних матеріальних потреб тернопільських судів йдеться не лише про заміну застарілої техніки, але і про брак “відрядних” коштів на друге півріччя 2016 року, тобто під кінець року суддям знадобляться додаткові кошти.

Водночас заступник КДКА у Тернопільській області Ярослав Кметик звернувся до суддів із проханням обгрунтовувати належне повідомлення адвокатів про судове засідання, у яке захисники не з’являються з неповажних причин. Відсутність доказів, які б підкріплювали суддівські претензії до захисників, які зривають судові засідання, ускладнюють роботу обласної КДКА.

Зауважимо, судді обговорили регіональні проблеми Тернопільщини в рамках місцевого регіонального судового форуму. Відкриваючи захід, голова АРССУ, суддя Львівського окружного адміністративного суду Володимир Кравчук наголосив, що навмисно обрав Тернопіль у якості локації форуму. Він хотів аби Тернопіль на один день перетворився на юридичну столицю України задля того, щоб місцеві правники змогли обговорити з представниками ВККС та ВРЮ актуальні проблеми відправлення судочинства.

Джерело: ЗіБ