Головна Новини Суддя Федерального Суду США Богдан Футей побував у Бучачі

Суддя Федерального Суду США Богдан Футей побував у Бучачі

IMG_0837На минулому тижні в м.Бучачі побував з візитом Богдан Футей , уродженець Бучаччини, суддя Федерального Суду США, правник, політичний і громадський діяч. Доктор права, професор.

Богдан Петрович Футей народився 28 червня 1936 року в селі Бариш Бучацького району. Батько працював робітником на залізниці, мати – у власному господарстві. У 1944 році сім’я  виїжджає до Німеччини в Баварію, а в 1948 році – в Аргентину, де Богдан закінчив школу, а після – гімназію. В 1957 році переїхали до США. Там Богдан закінчив університет, здобувши ступінь бакалавра і магістра, а в !968 році – ступінь доктора права.

Він є членом Асоціації адвокатів США та Української Асоціації адвокатів Америки. Богдан Футей – Федеральний суддя округу Колумбія. Він єдиний з усіх Федеральних суддів, які призначаються виключно президентом, – українець. У 1995 році першому з представників української діаспори вручено за заслуги перед Україною президентську відзнаку – орден Ярослава Мудрого. Суддя Богдан Футей є професором державного та конституційного права в Українському Вільному Університеті, що знаходиться в Мюнхені.

Бучацькі новини