Головна Новини Суддя колядник не хоче судитися у Тернополі

Суддя колядник не хоче судитися у Тернополі

КолядникЕкс-суддя І.Зварич звернувся до Львівського окружного адміністративного суду з позовом до Верховної Ради України про визнання незаконною (недійсною) та скасування постанови від 18.12.2008 року за №698-VI про його звільнення з посади судді Львівського апеляційного адміністративного суду. Справа надійшла до суду ще 2009 року, і з того часу не відбулося жодного судового засідання по суті заявлених позовних вимог. За цей час І.Зварич відбув покарання і вийшов на волю за так званим «законом Савченко». Таке затягування розгляду справи з часом може бути розцінене ЄСПЛ як порушення права на справедливий судовий розгляд, а Україна у зв’язку з цим може виплатити чималу суму компенсації моральної шкоди.
ЛОАС знайшов обставини, які стали підставою для постановлення додаткової ухвали та передачі справи для її подальшого розгляду до Тернопільського окружного адміністративного суду як найбільш територіально наближеного суду до Львівського окружного адміністративного суду.
У Єдиному державному реєстрі судових рішень оприлюднено додаткову ухвалу колегії суддів, під головуванням «самовідведеної» судді Хоми О.І. про передачу справи на розгляд Тернопільського ОАС. Однак, І. Зварич не погоджується з таким рішенням і подав апеляційну скаргу.