Головна Новини Суддю Тернопільського суду звільнили за дисциплінарний проступок

Суддю Тернопільського суду звільнили за дисциплінарний проступок

Надія Ходачкевич була суддею Тернопільського окружного адміністративного суду, її звільнено за вчинення істотного дисциплінарного проступку, пише Колона
Згідно інформації, яка розміщена на сайті Вищої Ради правосуддя рішення про притягнення до дисциплінарної відповідальності та застосування до Надії Ходачкевич дисциплінарної відповідальності у виді подання про звільнення її з посади судді було прийнято Третьою Дисциплінарною палатою Вищої ради правосуддя.

Дисциплінарну справу, щодо Надії Ходкевич порушено на підставі звернення Дениса Долинського, в якому ідеться про численні порушення, які були допущені суддею Надією Ходачкевич.

Надія Ходачкевич оскаржила рішення Третьої Дисциплінарної палати до Вищої ради правосуддя. Про те за результатами розгляду скарги рішенням Вищої ради правосуддя від 29 березня 2018 року № 930/0/15-18 рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 13 грудня 2017 року № 4020/3дп/15-17 про притягнення, судді Тернопільського окружного адміністративного суду Надія Ходачкевич до дисциплінарної відповідальності залишили без змін.

На початку квітня до ВРП надійшло подання від Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя, яке стосувалося звільнення Надія Ходачкевич з посади судді Тернопільського окружного адміністративного суду.

Вищою Радою правосуддя було прийнято рішення Надії Ходачкеич на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України.