Головна Новини Студент побив міліціонера

Студент побив міліціонера

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ апеляційного суду Тернопільської області залишила без змін вирок Лановецького районного суду щодо Владислава Ф, повідомили в прес-службі апеляційного суду Тернопільської області.

          Цим вироком 21-річного студента Старопольскої школи (Республіка Польща) Владислава Ф. визнано винним за ч.2 ст. 342, за ч. 2 ст. 345 КК України (опір працівникам правоохоронного органу під час виконання ними службових обов’язків та умисне заподіяння ним легких і середньої тяжкості тілесних ушкоджень) та призначено штраф у розмірі 200 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 3 тис. 400 грн.

В апеляційній скарзі в. о. прокурора Кременецької місцевої прокуратури просив вирок суду скасувати та ухвалити новий, призначивши Ф. 3 роки обмеження волі та на підставі ст. 75 КК України звільнити його від відбуття покарання з іспитовим строком на 2 роки та покласти обов’язки відповідно до ст. 76 КК України.

Отже, 4 вересня 2016 року о 4 год. 41 хв. до чергової частини Лановецького відділу поліції надійшло повідомлення, що центром міста їздить автомобіль “ВАЗ-2106”, водій якого перебуває у стані алкогольного сп’яніння. Прибулі на місце події інспектор поліції К. та поліцейський С. пред’явили водію Владиславу Ф. службові посвідчення та запропонували пройти медичне освідчення алкогольного сп’яніння. Але студент поводився зухвало, нецензурно висловлювався на адресу працівників поліції, чіплявся за формений одяг, погрожував побиттям. Лише після застосування спецзасобу (наручників) працівники поліції змогли доставити обвинуваченого у районну лікарню. Проте і тут Владислав Ф. поводився агресивно та вдарив поліцейського С. ногою в обличчя, спричинивши легкі тілесні ушкодження.

Роглянувши матеріали справи в межах поданої апеляційної скарги, колегія суддів вирок суду першої інстанції залишила без змін.