Головна Новини сторичний факультет разом із БПП передали маскувальні сітки в зону АТО

сторичний факультет разом із БПП передали маскувальні сітки в зону АТО

Партію маскувальних сіток, сплетених студентами історичного факультету ТНПУ, передали 80-й бригаді в зону АТО. Майбутні педагоги, за підтримки тернопільського БПП «Солідарність», власноруч сплели сітки, а також зв’язали шкарпетки для воїнів на Сході. Ідея таким способом підтримати наших військових виникла у викладача ТНПУ Володимира Кіцака минулого року. Відтоді разом зі студентами вже передали сотні кілограм маскувальних сіток і теплих шкарпеток. Допомагали як бійцям 44-ї артилерійської бригади, так і «Правому сектору» та «Азову». Відколи захищати рідну землю добровольцем пішов викладач із їхньої кафедри – почали підтримувати частину, в якій він служив. Історики не лише плетуть необхідні на війні речі, а й особисто перевіряють їх якість. Так під двома маскувальними сітками, розповідають, можна повністю сховати БТР, а одна пара шкарпеток носиться мінімум місяць.

Керівник фракції БПП «Солідарність» у Тернопільській міськраді, викладач історичного факультету Володимир Місько наголошує, що останнім часом волонтерство пішло на спад. Відповідно така ініціатива студентів не лише необхідна, а й варта неабиякої підтримки. Саме тому Блок Петра Порошенка всіляко допомагає молодим історикам, заохочує їх й надалі не забувати про українських воїнів на Сході.

На історичному факультеті розповідають, виготовляти сітки та шкарпетки не припинять. І навіть не зважаючи на канікули, знаходитимуть час на добру справу на благо України.