Головна Новини Степан БАРНА: «Invest-2017» дасть поштовх до реалізації міжнародних проектів»

Степан БАРНА: «Invest-2017» дасть поштовх до реалізації міжнародних проектів»

На Тернопільщині з 23 по 26 травня тривав Міжнародний інвестиційний форум. На який з’їхалися десятки представників бізнесу, дипломати, уповноважені послів, аби поділитися економічними цілями та налагодити міцну співпрацю між Тернопільською  областю та їх державами.

Як зазначив голова області Степан Барна, цьогорічний  Міжнародний інвестиційний форум дозволяє максимально широко представити потенціал краю як позитивного регіону для капіталовкладень. Форум було присвячено обміну успішними практиками, методиками та інструментами для залучення інвестицій та ведення бізнесу. З доповідями виступали провідні експерти-практики, аналітики, успішні підприємці, представники консалтингових компаній, банківських установ, міжнародних інституцій. Робота здійснювалася у спеціалізованих секціях за чотирма напрямами: «Реалізація інвестиційного та експортного потенціалів: можливості для регіонів та іноземних партнерів», «Нова транзитна стратегія: перспективи розвитку Тернопільського летовища», «Тернопіль – місто новітніх технологій» і четверта – «Експортний потенціал агропромислового комплексу Тернопільської області».

Окрім того, відбулася презентація обласного конкурсу: «7 чудес Тернопілля» та нагородження переможців.

В рамках Форуму відбулося підписання кількох документів про співробітництво. Участь у Форомі взяли такі високоповажні гості як заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Михайло Тітарчук, голова Державної регуляторної служби України Ксенія Ляпіна, президент Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков, керівництво області та міста. Під час заходу голова Тернопільської ОДА Степан Барна зачитав привітання від Президента України Петра Порошенка організаторам та учасникам Форуму. Після цього він зазначив, що розширення міжнародного співробітництва для Тернопільщини й надалі залишається актуальним напрямом роботи.

«Недаремно я почав свій виступ із привітання Президента Украни. Перш за все тому, що підтримка та створення умов для реалізації бізнесу в Україні є не лише принциповою позицієї нашого Президента та Кабінету Міністрів України, а й голів обласних державних адміністрацій. Уже доброю традицією на Тернопільщині є проведення Інвестиційного форуму, а також створення інвестиційної привабливості області. Сьогоднішня зустріч є важливим кроком на шляху зміцнення ділових та бізнесових відносин. Уже зараз ми можемо говорити про позитивні зрушення і саме вони нам допомагають будувати стратегію сталого розвитку регіону. Ми працюємо над створенням нових робочих місць і над збільшенням валового внутрішнього продукту, а відтак і над збільшенням середньої заробітньої плати. Водночас міжнародна співрпаця також формує позитивні тенденції на Тернопільщині. У нас суттєво зросла зовнішня торгівля. Впроваджується також стартегія малого і середнього підприємництва. В області створені зручні умови для ведення бізнесу і здійснення інвестиційної діяльності. Будучи представниками органів державної влади, органів місцевого самоврядування, ми запевняємо всіх інвесторів, що жодних перепон в реалізації інвестиційних проектів у вас не буде. Тому сподіваємося на спільну співпрацю та на те, що цей Форум дасть поштовх до реалізації нових спільних та цікавих проектів», – наголосив Степан Барна.