Головна Новини Степан Барна: Співпраця між Тернопільщиною і Бразилією повинна охопити максимум різних сфер...

Степан Барна: Співпраця між Тернопільщиною і Бразилією повинна охопити максимум різних сфер (відео)

Формат співпраці Тернопільщини та Бразилії повинен бути максимально широким і охоплювати різні сфери. Ми маємо достатньо потенціалу, щоб запропонувати спільну реалізацію проектів, від якої виграють обидві сторони. Про це зазначив Степан Барна, голова Тернопільської ОДА під час офіційної зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Бразилії в Україні Освалдо Біато Жуніором.

За словами Степана Барни, в економічні й площині Тернопільщина готова запропонувати для експорту сировину Козлівського спиртового заводу, а також зернові та олійні культури Збаразького комбінату хлібопродуктів.

«Наразі, у 2016 році експорт з Тернопільщини у Бразилію 100% склала меблева продукція, але її об’єм був доволі незначним. Тому вважаю, що ситуацію треба виправити. Нам би хотілося, щоб практика і досвід, які має Бразилія у виробництві біоетанолу мала своє продовження у вигляді інвестицій у Тернопільську область. У нас функціонують понад десять спиртзаводів, які можуть давати добрий результат для спільного бізнесу Бразилії та України», – зазначив Степан Барна.

Водночас голова Тернопільської ОДА висловив сподівання на загальне розширення співпраці з Бразилією в галузі підприємницької діяльності. «Нам було би важливо налагодити можливість для комунікації на рівні Торгово-Промислової Палати, Міжнародної Бізнес Асоціації, і в такий спосіб створити майданчик для співпраці між бізнесом Тернопільщини та Бразилії», – зауважив він.

У той же час Степан Барна підкреслив і важливість для області спільної діяльності з Бразилією в гуманітарній галузі.

«Зокрема цікавими для реалізації на теренах Тернопільщини були б освітні проекти для студентів Бразилії. А також хочу запропонувати до втілення ініціативу проведення Днів Бразилії на Тернопіллі. Впевнений, що нашим краянам буде цікаво і корисно відкрити для себе більше про таку чудову країну – з її туристичними, економічними можливстями», – підсумував Степан Барна.