Головна Новини Степан Барна підписав розпорядження про надання грошової допомоги ветеранам ОУН-УПА

Степан Барна підписав розпорядження про надання грошової допомоги ветеранам ОУН-УПА

З нагоди відзначення 75-ї річниці утворення Української Повстанської Армії голова Тернопільської ОДА Степан Барна підписав розпорядження про надання нецільової матеріальної допомоги ветеранам ОУН-УПА. Це невеличка фінансова підтримка, як бонус до обов’язкової щомісячної доплати до пенсії у розмірі 500 грн., яку ветерани отримують від початку року.

Підстава: клопотання обласних громадських організацій ветеранів. Виплату нецільової матеріальної допомоги має забезпечити департамент соціального захисту населення облдержадміністрації.

Нагадаємо, на сесії обласної ради 2017 рік в області проголосили Роком Української Повстанської Армії. Відтак, з нагоди відзначення 75-річчя УПА від початку року на Тернопільщині проходить цілий комплекс заходів, спрямованих на вшанування пам’яті полеглих борців за волю України, а також на підтримку та оздоровлення ветеранів УПА. Крім того, ветерани ОУН-УПА за рахунок коштів обласного бюджету отримують щомісячну доплату до пенсії в сумі 500 гривень. Передбачили кошти й на їх лікування в реабілітаційному центрі «Говерла» у Моршині.