Головна Новини Степан Барна привітав зі святом матерів у перинатальному центрі «Мати і дитина»

Степан Барна привітав зі святом матерів у перинатальному центрі «Мати і дитина»

Голова обласної державної адміністрації Степан Барна 14 травня відвідав  Тернопільський обласний клінічний перинатальний центр «Мати і дитина» та привітав зі святом 27 молодих матерів, які в цей час перебувають у закладі. Подарунки вручили для 19 хлопчиків та 9 дівчаток. Саме у День матері породіллі подарували Тернопільщині восьмеро діточок.

«Наш обласний перинатальний центр унікальний тим, що тут виживають діти, котрі не мають шансів на життя у районних лікарнях. У 2016 році ми вклали у цей об’єкт понад 20 мільйонів гривень. Ці кошти пішли на обладнання та облаштування закладу. Відтак 4 поверхи перинатального центру «Мати і дитина» приймають 2/3 дітей з області і 1/3 з міста Тернопіль. Тому неабияке значення тут мають комфорт, якісні умови перебування – в тому числі й можливість присутності батьків або інших родичів, високопрофесійні фахівці та сучасне обладнання, яке дозволяє надавати допомогу породіллям і новонародженим», – зазначив Степан Барна.

 

При цьому він звернув увагу на позитивну динаміку, адже торік у перинатальному центрі народилися понад 2.400 малят. І вже у першому кварталі цього року, за його словами, народилися більше 800 дітей. «Власне, ця позитивна динаміка дозволяє побачити перспективу Тернопільської області у демографічному сенсі», – зазначив Степан Барна.

У День матері очільник області побажав жінкамта їхнім малятам міцного здоров`я, впевненості у майбутньому та запевнив, що підтримка сімей з дітьми буде і надалі залишитися в пріоритеті роботи обласної адміністрації.

«Дуже приємно бачити щасливих усміхнених матусь та їхніх діток. А також і татусів, які сьогодні тут. Але найголовніше, що спільними зусиллями у 2016 році нам вдалося відновити цей заклад. З нагоди свята зичу миру, родинної злагоди та приємних клопотів в зв’язку із поповненням у сім’ї. Нехай Ваша любов захищає і надалі всіх нас та всю Україну!», – наголосив Степан Барна.

 

Нагадаємо, 25 березня 2016 року  урочисто відкрили  реконструйований комунальний заклад Тернопільської обласної ради «Тернопільський обласний клінічний перинатальний центр «Мати і дитина». Це єдиний в області заклад охорони здоров’я III-го рівня з надання високоспеціалізованої медичної допомоги вагітним, породіллям та новонародженим з груп високого акушерського та перинатального ризику, передчасних пологів, що потребують високої інтенсивності лікування на основі використання сучасних перинатальних технологій.Зараз у відремонтованому приміщенні закладузабезпечено функціонування 158 ліжкомісць. Відремонтований заклад має передродові палати, операційні, відділення гінекології й декілька палат, спеціально призначених для партнерських пологів.Кожна палата має окремий санвузол — душ, туалет, умивальник, біде. За рахунок цього у медичному закладі покращився санітарно-протиепідемічний режим й загалом це має позитивний вплив на якість надання медичних послуг матерям та дітям.У даному закладі надається медична допомога жінкам з патологічним перебігом вагітності. Коли народжуються діти з надзвичайно низькою масою тіла, новий корпус із надсучасним обладнанням надає додаткові можливості для їхнього порятунку.