Головна Новини Степан Барна представив нового голову Кременецької РДА (фото)

Степан Барна представив нового голову Кременецької РДА (фото)

Більше року Кременецький район був без очільника районної державної адміністрації. Обов’язки голови РДА виконував Перший заступник Володимир Козубський, який відтепер, згідно з розпорядженням Президента України, став повноправним керівником Кременеччини. Офіційно представив Володимира Козубського на посаді громаді району голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

Він зазначив, що роботи в районі є багато, тому зупинятися на досягнутому немає права, адже на керівництво району громада покладає великі сподівання. Тому потрібно докласти максимум зусиль в напрямі залучення ресурсів для покращення життєдіяльності краю.

«Потрібно зосереджуватися на ключових як для району, так і області сферах освіти, медицини, спорту, а також реалізовувати інфраструктурні проекти, розвивати послуги безпеки. Тим паче, що ресурси для цього є – держава сьогодні надає значну фінансову підтримку для реалізації проектів регіонального розвитку, формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад та на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій», – підкреслив Степан Барна.

У свою чергу, Володимир Козубський зазначив, що на 2018 рік є чимало планів, які обов’язково будуть реалізовані в районі, і це його особисте питання відповідальності.

«Я щиро вдячний за те, що мені надали можливість зайняти таку високу посаду, і щиро сподіваюся, що виправдаю очікування всіх, хто на мене покладається, зокрема, як і голови обласної державної адміністрації, так і Президента України», – наголосив голова РДА під час офіційного представлення.

Він підкреслив, що в Кременецькому районі вже зроблено чимало, але є також багато амбітних планів, серед яких придбання сучасної комп’ютерної техніки, інтерактивних дошок для шкіл району, а також придбання нового шкільного автобуса. Працюють над розвитком й інфраструктури закладів освіти.

«Не лише починаємо вкладати кошти в Горинську опорну школу, а й працюватимемо по інших закладах, щоб усунути основні проблеми. Маємо плани й в галузі охорони здоров’я. Уже придбали дорогий УЗД-апарат й іншу дороговартісну апаратуру, яка дозволить жителям Кременеччини лікуватися в районній лікарні, а не їздити в інші лікувальні заклади. Виготовили також проектно-кошторисну документацію на будівництво спортивного ядра. Адже наші діти мають займатися спортом в районі, а не шукати можливостей у сусідніх районах чи областях», – поінформував Володимир Козубський.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко 23 лютого 2018 року підписав розпорядження №37/2018-рп про призначення В. Козубського головою Кременецької районної державної адміністрації Тернопільської області з 26 лютого 2018 року зі строком випробування один місяць та оплатою праці відповідно до законодавства.