Головна Новини Степан Барна: Легалізація допомагає створювати робочі місця

Степан Барна: Легалізація допомагає створювати робочі місця

Ефективність роботи державної обласної адміністрації оцінюють за кількістю створення робочих місць. І якщо торік в області створили 5.200 робочих місць, то цього року лише за січень-лютий було створено 7 тисяч робочих місць, у тому числі й за рахунок легалізації. На цьому наголосив у телепередачі «Акценти тижня», що виходить щочетверга на місцевому телеканалі «ТТБ» голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна.

«Бізнес, який хоче працювати в області, не отримає жодної перешкоди, лишень би було бажання створювати робочі місця, платити податки і піднімати середню заробітну плату, – зазначив Степан Барна. – Коли я став головою адміністрації середня заробітна плата в області складала 2.300 гривень. Сьогодні ця сума становить 4.050 гривень. Для мене дуже важливо те, як останнім часом змінилася ситуація в області. Два роки тому, коли мене призначили на посаду голови Тернопільської ОДА, Тернопільщина по рейтингу соціально-економічного розвитку займала 24 місце в Україні. За півтора роки роботи за рахунок реального припливу інвестицій нам вдалося підтягнути рейтинг до 15 місця».

Крім того, як акцентував очільник області, за підсумками минулого року, в реальний сектор економіки було вкладено понад 4 мільярди гривень зовнішніх і внутрішніх інвестицій, за рахунок чого було створено понад десять тисяч робочих місць.

«Темпи розвитку області – дуже добрі. Сьогодні Тернопільщина за цим показником займає четверте місце в Україні, що свідчить про ефективність роботи із залучення інвестицій, а це не може не тішити», – підсумував Степан Барна.