Головна Новини Степан Барна: “Конституція – це принципи, на яких будується держава”

Степан Барна: “Конституція – це принципи, на яких будується держава”

Конституція – це не просто Основний закон України. Конституція – це принципи, на яких будується будь-яка держава. І саме Україна є основоположником європейської демократичної Конституції часів Пилипа Орлика. Про це зазначив голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час урочистостей з нагоди 21-річниці Дня Конституції, що відбулися на Театральному майдані в Тернополі.

За словами очільника області, найвищою цінністю відповідно до Конституції є людина. Саме тому сьогодні обов’язок кожного представника державної влади, органів місцевого самоврядування зробити все, щоб були захищені громадянські права кожної людини.

«Одночасно хочу подякувати сьогодні за те, що в нас є армія, є воїни, які захищають територіальну цілісність нашої держави. Нині бійці з Тернопільщини, військовослужбовці 44-ої бригади, батальйону «Тернопіль», зведеного загону Національної поліції і Національної гвардії та Служби безпеки захищають конституційний порядок і закон України на східному фронті – у Донецькій та Луганській областях. І саме завдяки їм ми сьогодні маємо спокій та стабільність. При цьому, їхня сильна й незламна позиція передує нашим крокам в напрямку європейської інтеграції та отриманні безвізового в’їзду до країн «шенген-зони». І саме тому я вірю, що завдяки нашим солдатам і нашим конституційним принципам ми будемо повноцінною країною європейської спільноти», – наголосив Степан Барна.