Головна Новини Степан Барна зустрівся з представниками Автономної республіки Аджарія

Степан Барна зустрівся з представниками Автономної республіки Аджарія

Голова Тернопільської ОДА Степан Барна обговорив перспективи пожвавлення співпраці Тернопільщини та Республіки Аджарія із заступником міністра освіти, культури та спорту АР Аджарія (Грузія) Міріаном Катамадзе та секретарем міськради м.Батумі Лашею Сірабідзе.

 

«Ціль нашого візиту – розвивати дружні стосунки, які склалися між нашими регіонами. Нас дуже цікавить співпраця між вищими закладами. Зокрема, Міністерство освіти Аджарії фінансує річну школу в Батумі, яку організовуватиме Батумський державний університет. Ця  перша літня школа буде за участю студентів Тернопільського економічного університету. Тому ваша підтримка для нас дуже багато означає», – зазначив Міріан Катамадзе.

 

Також він повідомив, що представники Аджарії планують відпрацювати повітряний маршрут між Тернополем і Батумі. Голова обласної державної адміністрації Степан Барна у свою чергу наголосив, що питання вигідного авіамаршруту, аби сполучити Тернопільщину та Аджарію, дуже актуальне.
«Наш Тернопільський аеропорт має сертифікат, тому ми зацікавлені, щоб цей маршрут був саме до нашого міста. Крім того, ми маємо добрі напрацювання у сфері освіти. В нас 25 вищих навчальних закладів, а також – 50 тисяч студентів. Ми пропонуємо відпрацювати комплекс заходів на цілий рік», – зазначив Степан Барна.
Також очільник краю запросив представників Автономної республіки Аджарія на Міжнародний інвестиційний форум, який планують провести 25 травня. «Ми зацікавлені презентувати потенціал Тернопільщини в Аджарії, а також провести Дні Аджарії на Тернопіллі. Я переконаний, що такі заходи тільки покращать нашу співпрацю», – констатував Степан Барна.