Головна Новини Степан Барна: “За темпами росту реальної зарплати Тернопільщина посідає друге місце в...

Степан Барна: “За темпами росту реальної зарплати Тернопільщина посідає друге місце в державі”

Впродовж першого півріччя 2017 року на Тернопільщині започаткували діяльність 3 100 суб’єктів господарювання, в результаті чого було створено майже 4 700 робочих місць, а це позитивна динаміка, яка дає можливість говорити про те, що люди будуть працювати в області. Про це зазначив голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час засідання колегії обласної адміністрації.

За його словами, у січні-травні 2017 року суб’єктами господарювання приватного сектору економіки (юридичними та фізичними особами) прийнято на роботу 28 311 працівників. Реальна заробітна плата зросла на 31,4%. За темпами її росту область нині посідає 2 місце в державі, а це найважливіше соціальне завдання. Середньомісячна заробітна плата одного штатного працівника у січні-травні 2017 року склала 5 018 грн., а це плюс 50,6%. За темпами ж її росту Тернопільщина посідає перше місце, повідомляє прес-служба ОДА.

«Достатньо позитивна динаміка у нас відбувається завдяки децентралізації і тих кроків, які нею передбачені. Зокрема, це стосується детінізації ринку праці та землі. Прикладом є реальні надходження по сектору економіки, які позитивно вплинули на загальний фонд. Цього року, за результатами першого півріччя, він збільшився на 146,9%, а це понад 360 млн. грн. І сьогодні ми маємо розуміти, що саме з цього починаються дороги, житлово-комунальне господарство, освіта, будинки культури і розвиток села», – наголосив Степан Барна.

Водночас, він зауважив, що відповідні надходження до бюджетів – це реальний ресурс, закумульований сьогодні в територіальних громадах, селах і в органах місцевого самоврядування, який спрямований на вирішення нагальних питань на покращення життя на місцях зокрема та розвитку області загалом.