Головна Новини Степан Барна: Відповідальність за якісні дороги починається з кожного з нас

Степан Барна: Відповідальність за якісні дороги починається з кожного з нас

Меморандум про співпрацю в організації великотоннажних перевезень між Тернопільською обласною державною адміністрацією, обласною радою та керівниками сільськогосподарських і гірничо-добувних підприємств області підписали 6 квітня.


Згідно з Меморандумом, обласна державна адміністрація та обласна рада здійснюють з боку влади контроль за збереженням і раціональним використанням доріг загального призначення всіма суб’єктами господарювання на території області; координують роботу Сторін з розроблення та реалізації спільних заходів, ініціатив, проектів у рамках Меморандуму; сприяють створенню належних умов для діяльності Сторін Меморандуму та спрямовують на це відповідні фінансові ресурси в межах обласних і районних програм; сприяють розробленню та реалізації проектів і програм міжнародної технічної допомоги, що орієнтовані на розвиток сільських територій; сприяють розробленню та погодженню маршрутів транспортування вантажів дорогами без асфальтового покриття, повідомила прес-служба ОДА.


Відтак сільськогосподарські  та гірничо-добувні підприємства розробляють внутрішні тарифи та норми автотранспортних перевезень дорогами загального користування з урахуванням обмежень навантаження на вісь, загальну масу та габарити, визначені для них державними стандартами, з розрахунку максимальної маси вантажу не більше 24 тонни; при використанні залученого автотранспорту на перевезеннях вантажів розрахунок вартості проводять з умовою обмежень навантаження на вісь, загальну масу та габарити, визначені державними стандартами, максимальної маси вантажу не більше 24 тонни; виконують ремонтні роботи доріг загального користування на територіях ведення виробничої діяльності, беруть участь у реалізації та фінансуванні спільних проектів ремонту, модернізації автошляхів загального користування з метою підвищення ефективності їх функціонування; розробляють маршрути і за сприятливих погодних умов використовують дороги без асфальтового покриття для перевезення вантажів.
«Кожного року ми вкладаємо значні  ресурси в ремонт і реконструкцію доріг в області. Так, в 2016 році ми спрямували понад 400 млн. грн. для будівництва доріг державного значення, ліквідації ямковості на дорогах місцевого значення. Цього року ми плануємо відремонтувати дорогу у напрямку Тернопіль-Дубно. Однак, як бачимо, через перевезення великогабаритних вантажів руйнується дорожнє покриття. Тому я вважаю, що цей Меморандум нагадуватиме бізнесу про відповідальність перед жителями області, зокрема і за якість доріг», – зазначив голова обласної державної адміністрації Степан Барна.