Головна Новини Степан Барна взяв участь в урочистостях з нагоди Дня ракетних військ та...

Степан Барна взяв участь в урочистостях з нагоди Дня ракетних військ та артилерії

День ракетних військ та артилерії військовослужбовці 44-ої окремої артилерійської бригади, яка дислокується на Тернопільщині, відзначили з головою ОДА Степаном Барною. Привітали воїнів зі святом також народні депутати України Олег Барна та Ірина Фріз, голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук, голова Тернопільської райдержадміністрації Олександр Похилий та керівництво частини. Кращих військовослужбовців відзначили грамотами та грошовою винагородою.
«44-та бригада – це сьогодні символ відродженої української армії, – наголосив під час вітального слова очільник Тернопільщини Степан Барна. – Ми часто зустрічаємося, тому мені складно підбирати слова, які би по-новому оцінили те, що відбувається в нашій державі. Власне, 44-а окрема артилерійська бригада – це приклад героїзму та наполегливості, проявлений військовослужбовцями та жителями Тернопільської області, котрі долучалися до лав бригади, й морально та матеріально підтримували її на етапі становлення».
Особливо в цьому процесі Степан Барна відзначив роль Президента України Петра Порошенка.
«Ініціатива Президента України щодо відновлення 44-ої бригади в вересні 2014 року була успішно реалізована не тільки на прикладі загальних форм, а й на прикладі суті і змісту команди, яка сьогодні мужньо захищає нашу державу на Сході України. І сьогодні також понад дві тисячі бійців перебувають на фронті. Утім, згадуючи всіх наших воїнів, я не можу не відзначити і згадати тих десятьох хлопців з артбригади, а загалом понад 90 бійців з області, які віддали свої життя на східних рубежах. Без них наші здобутки нічого не вартували б», – зазначив голова ОДА.
Солідарна у цьому з очільником Тернопільщини й народний депутат України, голова Постійної делегації України у Парламентській Асамблеї НАТО Ірина Фріз. Вона зауважила, що наша армія непереможна не лише завдяки силі волі та мужньому духу наших захисників, а й завдяки артилерії, яка завжди підтримує інші роди військ під час виконання бойових завдань.
«Я щиро бажаю вам здоров’я, віри в Бога, в себе і в державу. Разом ми зможемо здолати будь-якого ворога. Тому й надалі свою роботу буду присвячувати не лише допомозі нашій армії, але й вступу держави до НАТО. Адже, коли Збройні сили України відповідатимуть критеріям та стандартам Південоатлантичного альянсу, ніхто не наважиться зазіхнути на нашу державу», – підкреслила Ірина Фріз.