Головна Новини Степан Барна: Важливо, що керівництво Держави йде на діалог з представниками місцевої...

Степан Барна: Важливо, що керівництво Держави йде на діалог з представниками місцевої влади


Делегація з Тернопільщини сьогодні приймає участь у п’ятому засіданні Ради регіонального розвитку, яке розпочалося у Києві під головуванням Президента України Петра Порошенка.

За попередніми даними, очікується, що учасниками засідання РРР стануть близько тисячі осіб. Участь беруть керівництво Кабінету Міністрів, Верховної Ради та представники місцевої влади.

Тернопільську область представляє делегація з 60 осіб, у складі якої: голова ОДА Степан Барна, голова Обласної ради Віктор Овчарук, голови районних адміністрацій, понад два десятки голів об’єднаних територіальних громад, семеро голів міських рад та інші.

Як відзначив голова Тернопільської ОДА Степан Барна, дуже важливо, що керівництво держави йде на відкритий діалог з представниками місцевої влади.

«Три останні роки були справжнім випробуванням для України – для її економіки та соціальної сфери. Країна була на межі дефолту, але нам вдалося вистояти. І сьогодні ми вже є свідками того, як економіка стає на шлях одужання: якщо раніше стояла задача «вижити», то тепер ми уже можемо переходити до розвитку. У соціальній сфері також відбувся ряд реформацій – і важливо, що окрім запровадження нововведень, керівництво держави готове почути зворотній зв’язок – як відбувається їх втілення на місцях», – зазначив Степан Барна.