Головна Новини Стартова ціна лота – 245 376 грн: демонтований літак у Тернополі продають...

Стартова ціна лота – 245 376 грн: демонтований літак у Тернополі продають на аукціоні

Радянський літак “МІГ-17” продають на електронному аукціоні, а за виручені кошти куплять дрони. На електронному майданчику “Prozorro” оголосили аукціон про продаж корпусу літака. Про це повідомили на сайті Тернопільської міської ради.

Літак раніше розміщувався на проспекті Степана Бандери, при вході у парк Національного Відродження. Стартова ціна лота становить 245 376 грн. Долучитись до участі в торгах онлайн можна на платформі Ubiz.

Нагадаємо, 22 серпня на засіданні сесії міської ради прийнято рішення, продати корпус радянського літака “МІГ-17”, а за отримані кошти – придбати армію дронів для ЗСУ. За словами заступника начальника управління обліку та контролю за використанням комунального майна Івана Поливка, пропозицію виставити об’єкт на аукціон підтримали 43 депутати, пише Суспільне.

Нагадаємо, корпус літака “МІГ-17” без силової установки та без навісного обладнання (за класифікацією НАТО: Fresco) – радянський реактивний винищувач періоду Холодної війни. Стояв на озброєнні країн Варшавського договору, Китаю та інших держав. Перший політ прототипу відбувся 14 січня 1950 року. Державні випробування проходили у 1951 р.