Головна Новини Стало відомо що вибухало на Новому світі

Стало відомо що вибухало на Новому світі

Наприкінці листопада минулого року на Новому Світі в Тернополі стався вибух газу, внаслідок якого постраждали люди. Затрати на лікування потерпілим компенсували в повному обсязі, запевняють у «Тернопільміськгазі».

«Люки зірвалися тому, що попала газоповітряна суміш у телефонні мережі і появився відкритий вогонь, внаслідок цього стався вибух газу», – пояснив у коментарі ІНТБ головний інженер ПАТ «Тернопільміськгаз» Володимир Даткун.

Працівники аварійної служби вночі робіт такого типу, які були необхідні на вулиці Чехова, не виконували. А тому в «Тернопільміськгазі» пояснюють, що передбачити таку ситуацію не могли.

«Працювала пізніше комісія, яка була створена наказом за участю працівників Управління Держпраці у Тернопільській області, а також міської ради з охорони праці та слідчого. Робота велася по розслідуванню. Явних порушень не було виявлено. Ми працювали згідно з правилами безпеки систем газопостачання, згідно з інструкціями по локалізації і ліквідації аварійних ситуацій», – розповів Володимир Даткун.

Головний інженер нагадав, що у випадку, якщо ви маєте підозру на несправність газового обладнання, чи відчуваєте запах газу в приміщенні або й на вулиці – необхідно звернутися в аварійно-диспетчерську службу.

«Тернополяни, в яких є газове обладнання, в разі появлення витіку газу або несправного газового обладнання чи несправної газової автоматики повинні звертатися цілодобово за телефоном 104 в аварійно-диспетчерську службу», – наголосив Володимир Даткун.

До речі, за добу в Тернополі таких викликів працівники ПАТ «Тернопільміськгаз» отримують від 20 до 50.