Головна Новини Стало відомо, коли на Тернопільщині запустять електрички та міжміське сполучення

Стало відомо, коли на Тернопільщині запустять електрички та міжміське сполучення

З 11 травня в Тернопільській області послабили карантинні обмеження. Чимало людей отримали можливість нарешті вийти на роботу та поповнити свій сімейний бюджет. Повідомляє «Ternopil-future».

Однак, новою проблемою став процес добирання до робочого місця. Адже ні громадський транспорт, ні приміський транспорт не працюють. В Міністерстві інфраструктури розповіли, коли ж в області розпочнуть відновлювати перевезення. Процес виходу транспорту з карантину матиме декілька етапів.

Перший етап може розпочатися вже після 22 травня. Тоді запустять міські автомобільні перевезення, щоправда це не стосуватиметься маршрутних таксі. Також почне курсувати приміський транспорт в межах одного району.

З 29 травня мають відновити внутрішньо обласні перевезення. Також частково запустять приміські потяги та потяги далекого прямування. В планах уряду запустити в цей період і внутрішнє авіасполучення.

Другий етап відновлення сполучення розпочнеться з 9 червня. Під час цього етапу запустять міжобласні автомобільні перевезення. А з 12 червня відновлять роботу всі приміські потяги, які, щоправда, курсуватимуть лише в світлу пору доби.

Кінцевим етапом буде повне відновлення міжнародного автомобільного та авіасполучення. Однак, цей етап можливий лише в разі повного завершення карантину.

Варто додати, що план відновлення сполучення ще не затверджений урядом, тому до нього можуть вноситися зміни. Наразі мови про відновлення метро у великих містах не йде, оскільки кожного дня виявляють велику кількість нових випадків COVID-2019.

Як відомо, карантин в Україні, в тому числі і в Тернопільській області, продовжений до 22 травня. Проте, сьогодні в ефірі одного з телеканалів прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що карантин ще раз продовжать до 22 травня. Урядовець не повідомив, скільки ще триватимуть обмеження.