Головна Новини Стало відомо в які дні українці відпочиватимуть в 2018

Стало відомо в які дні українці відпочиватимуть в 2018

З метою раціонального використання робочого часу і створення сприятливих умов для святкування 8 березня — Міжнародного жіночого дня, 1 і 2 травня — Дня міжнародної солідарності трудящих, 28 червня — Дня Конституції України та у 2019 році 1 січня — Нового року проектом розпорядження КМУ пропонується рекомендувати керівникам підприємств, установ й організацій для працівників, яким установлено п’ятиденний робочий тиждень із двома вихідними днями в суботу та неділю, перенести у 2018 році робочі дні з:

● п’ятниці, 9 березня — на суботу, 17 березня;

● понеділка, 30 квітня — на суботу, 5 травня;

● п’ятниці, 29 червня — на суботу, 23 червня;

● понеділка, 31 грудня — на суботу, 29 грудня.

Нагадуємо, що минулого тижня Верховна Рада ухвалила законопроект №5496 «Про внесення змін до статті 73 Кодексу законів про працю України щодо святкових і неробочих днів». Згідно з цим законом, 25 грудня (Різдво Христове за Григоріанським календарем) визнано офіційним святковим днем в Україні. Натомість скасовано святковий день 2 травня (святковим вважатиметься лише 1 травня – День праці).

Як бачимо, поки у проекті розпорядження КМУ, розробленого Мінсоцполітики, цього не враховано. Тож, цей перелік в остаточному варіанті може виглядати дещо по-іншому.