Головна Новини Спінер: чудо-іграшка та чому цей гаджет може бути небезпечним для дітей

Спінер: чудо-іграшка та чому цей гаджет може бути небезпечним для дітей

Спінер – це іграшка-антистрес, яка стала шалено популярною у США. Сам гаджет являє собою корпус, що закріплений на підшипниках. Іграшку запустити дуже легко – варто тільки штовхнути по крилах, які в свою чергу, починають обертатися.
Спінери можуть бути металевими, дерев’яними і пластиковими. Батькам необхідно уважно читати етикетку: звертати увагу на те, з якого матеріалу виготовлена ​​дана іграшка, також повинна бути вказана країна виробник, і номер сертифіката, що підтверджує її безпеку і дозвіл на реалізацію у категорії товарів для дітей.
Перша ознака шкідливої ​​іграшки – це, як правило, запах. Чим різкіший запах від іграшки, тим більше хімічної речовини входить до її складу.
Експерти також рекомендують не давати гратись спінером маленьким дітям. Хоч він має суцільну конструкцію, але від удару гаджет може розпастись на деталі, які малюк може проковтнути.
За отриманою інформацією з міжнародної системи повідомлення про продукцію, що становить серйозний ризик (RAPEX), іграшка спінер (англ. Fidget Spinner) COLOR SPIN LED модель CS5555 SYM0024 становить серйозний ризик, оскільки акумуляторний відсік спінеру легко відкрити без використання будь-яких інструментів та отримати доступ до елементів живлення, які дитина може покласти у рот і проковтнути, що, в свою чергу, завдасть шкоди їі шлунково-кишковому тракту.
Зазначений продукт не відповідає вимогам Директиви щодо безпеки іграшок та відповідним європейським стандартам EN 62115.
Наразі на території Європейського Союзу уповноваженими державними органами прийнято рішення про відкликання продукту від кінцевих споживачів, вилучення продукту з ринку з обов’язковим його знищенням та заборону імпорту на кордоні Європейського Союзу.
У разі одержання інформації про надання на ринку продукції, що становить серйозний ризик Держпродспоживслужба буде здійснювати перевірки характеристик продукції, а саме іграшки спінера, на території України та вживати обмежувальних заходів щодо продукції.