Головна Новини Співак з Тернопільщини отримав чотири “Так” на талант-шоу “Україна має талант”

Співак з Тернопільщини отримав чотири “Так” на талант-шоу “Україна має талант”

Дмитро Мацьопа

Давно минули ті часи, коли люди залишали свої справи і бігли дивитись улюблений серіал, вболіваючи за героїв і переживаючи разом з ними їхні почуття. Та зовсім недавно, 20 листопада, такий сценарій для Ладичина став реальністю, адже чутки ширяться швидко і всі знали, що у той день у випуску талант-шоу “Україна має талант” братиме участь наш талановитий односільчанин, обдарований Богом співак-вокаліст Дмитро Мацьопа. Тож о 19:00 усі, у кого є телевізор і доступ до інтернету, тамуючи подих та запасаючись терпінням, сиділи біля телеекранів.

Дмитро – уродженець села Ладичин, тут проживає його сім’я, а сам хлопець живе та працює в Тернополі. Свій творчий шлях розпочав ще із дитячих років, адже народився у творчій родині.

“Життя моєї сім’ї тісно пов’язане з музикою: мама грала колись на бандурі, а тато брав мене на весілля співати. Любов до музики розвивав більше таки тато, хоча мені це не завжди подобалося. Бо замість того, щоб ходити у музичну школу, я хотів з хлопцями грати у футбол. І лише десь років в 14 зрозумів, що це саме те, чим я хочу займатися у майбутньому”, – розповів Дмитро.

Після закінчення Ладичинської дев’ятирічки хлопець навчався у старших класах Микулинецької школи, паралельно відвідуючи музичну. Згодом став студентом Тернопільського музичного училища імені Соломії Крушельницької (зараз фаховий мистецький коледж), навчався на відділі хорового диригування. Потім вирішив продовжити навчання у ТНПУ імені Володимира Гнатюка на факультеті мистецтв, та через життєві обставини не зміг його закінчити.

Зараз хлопець працює, поєднуючи виступи за кордоном та в Україні, також співає у ресторанах, на корпоративах та весіллях. Взяти участь у проєкті підштовхнуло оточення, адже всі помічали талант Дмитра і радили розвивати його, не стояти на місці.

“В один момент я сам зрозумів, що мені тут в Тернополі стає затісно, коли після декількох робочих днів на корпоративах хрипне голос, і не можу говорити, хочеться чогось більшого”, – каже Дмитро. Підготовки до конкурсу, як такої, у хлопця не було.

Він відзняв відео і вислав його організаторам, через місяць повідомили, що відео схвалили. А телешоу «Україна має талант» стало і справді зоряним часом для обдарованого уродженця Ладичина! Виступаючи на киїівській сцені, він зачарував суддів та глядачів сильним, просто неймовірним, виконанням пісні з репертуару італійського тріо “Il Volo – Grande amore”, за що і отримав чотири “ТАК”.

Правда, його хвилювання помітили представники професійного журі, давши талановитому хлопцю з Ладичина цінні настанови на майбутнє: не хвилюватись, більше працювати із публікою і підтримувати зоровий контакт.

“Я відчував натхнення від вашого співу. Мені було приємно вас чути. Хоча очі у вас бігали по сцені, ви хвилювалися. Однак сьогодні ви виступили добре!”, – так прокоментував виступ нашого земляка-вокаліста один із членів журі Женя Кот.

Хвилювання Дмитра перейняли і глядачі, які після його виступу висловлювали слова захоплення, підтримували співака через месенджери інстаграму та фейсбук. Інтернет вибухнув повідомленнями про хлопця із Тернопільщини та його неймовірні вокальні здібності. Окрім глядачів, у Києві співака підтримувала його дівчина, яка своїми настановами налаштовувала на бойовий настрій, добавляючи впевненості та рішучості, а вдома, в Ладичині, вболівала та тримала кулаки за виконавця уся сім’я, усі односільчани…

Для Дмитра це не перший конкурс, усіх і не злічити, зазначає він, адже участь у них почав брати ще зі школи. Особливо запам’ятався йому один із наймасштабніших конкурсів, який нещодавно відбувся у польському місті Пшеворді – І-й міжнародний фестиваль пісні “Легіон”, де хлопець став лауреатом і здобув І-е місце, обігнавши конкурсантів із Польщі та Литви. Окрім цього, зараз Дмитро включений у номінацію «Співак року» телепремії “Гордість Тернопілля”.

Участь у конкурсах для хлопця більше символічна, для нього неважлива перемога, а важливі нові емоції, новий досвід, нові знайомства, яких не купиш за жодні гроші. Найбільша мрія Дмитра – заспівати із кумиром дитинства Андреа Пучеллі, адже його пісні для вокаліста є зразковими, а манера співу дуже близькою.

І поки талановитий виконавець із Тернопільщини готуватиметься до нових випусків шоу “Україна має талант”, після яких глядачі голосуватимуть за своїх фаворитів, відкриваючи цим самим дорогу своїм улюбленцям до прямих ефірів, ми уважно стежитимемо за його творчим шляхом і старатимемось всіляко підтримати нашого земляка. Адже щоб зірка світила і віддавала тепло, у ній повинна відбуватися хімічна реакція, таку реакцію артистам забезпечуємо ми, вірні глядачі, своїм захопленням та оваціями.

Юлія ІВАНІШИН, студентка факультету філології та журналістики Тернопільського національного педагогічного університету ім. В.Гнатюка.

Теребовлянська газета “Воля”