Головна Новини Справжню неаполітанську піцу можна тепер скуштувати у Тернополі

Справжню неаполітанську піцу можна тепер скуштувати у Тернополі

Минулої п’ятниці вперше відкрилися двері нової піцерії «Jolly» на вулиці Чорновола у Тернополі.

Особливістю закладу є те, що гостей тут пригощають справжньою неаполіанською піцою. Як розповідає директор товариства «Українське морозиво» та ТМ «Jolly» Василь Ласій, усі інгрідієнти для її приготування, від борошна до моцарели, привозять з Італії. У роботі використовують піч світового лідера із виробництва обладнання для приготування піц «Moretti », яку також придбали в Італії. А для дотримання усіх технологій та створення найкращої піци до Тернополя запросили відомого італійcького піцайоло, консультанта з питань якості борошна всесвітньо відомого бренду «Mulino» Роберто Купо. Він впродовж тижня навчав працівників закладу усім премудростям справи та ділився секретами випікання піци, аналогів якої немає у Тернополі. Досвід Роберто, попри молодий вік, у цій галузі складає вже майже 15 років. Впродовж останніх років він не лише професійно випікає піцу, але й консультує та навчає піцайол з усього світу. Завдяки великій зацікавленості піцою, яку спостерігає у Тернополі, задумався над тим, чи не відкрити школу піцайол і в Україні. Через місяць Роберто знову повернеться до Тернополя, щоб оцінити роботу закладу та продовжити навчання для наших піцайол.

Ідея виготовлення та продажу у Тернополі справжньої італійської піци, а саме такою вважають неаполітанську піцу, народилася давно, розповідає власник закладу Василь Ласій.

– В оформленні закладу ми плануємо використати фото нашої піци та інгрідієнтів, привезених з Італії, а не красивих картинок з інтернету, тому наразі ще офіційного відкриття закладу ще не робили. Можливо, зробимо це коли завершимо з оформленням. Концепція закладу проста – посмакувати справжньою, якісною і надзвичайно смачною піцою, яка випікається із борошна найкращого світового бренду та з високоякісних інгрідієнтів. З часом ми можливо розглянемо можливість доставки, наразі ж наші гості смакують піцою у нас, або забирають її з собою, щоб зробити це деінде. За рекомендацією Роберто Купо ми придбали найновішу та найпотужнішу піч фірми «Moretti», яка є аналогом печі на дровах, при цьому – працює без сажі та диму. Час випікання піци у ній становить одну хвилину, температура, оптимальна для цієї страви – 475 градусів за Цельсієм. За годину ми можемо випікати у ній близько 200 піц, що, я впевнений, є рекордною кількістю для Тернополя. Ми доклали чимало зусиль для пошуків майстра піци такого високого рівня, як Роберто Купо. Завдяки втіленню перелічених кроків ми вже бачимо перші плоди: хоча «Jolly» працює лічені дні, наші гості приходять повторно, – розповідає Василь Ласій.

Заклад оформлений дуже лаконічно та розрахований на два десятки гостей, яких чекатимуть тут від 12.00 до 22.00 години, хоча у святкові дні можлива зміна робочого графіка.