Головна Новини Справа про підробку рішення сесії міської ради навіть до суду не дожила

Справа про підробку рішення сесії міської ради навіть до суду не дожила

ГО Народна Рада Кременець звернулася з відкритим листом до начальника ГУНП у Тернопільській області Олександра Богомола, щодо на їхню думку, неналежного розлідування кримінальних проваджень стосовно посадових осіб Кременецької міської ради та за фактом можливого підроблення рішення сесії міської ради.

“16 квітня 2016 року за поданням член ГО Народна Рада Кременецького району було відкрите кримінальне провадження № 12016210120000239 за фактом можливого нецільового використання коштів при замовленні друкованої продукції, а саме: було зафіксовано реалізацію путівника «Кременець» у вільній продажі, на виготовлення якого були виділені кошти із міського бюджету міста Кременця. За матеріалами фінансової ревізії у листопаді 2016 року було виявлено підозру щодо можливої підробки рішення VI сесії № 221 від 18 лютого 2016 року. Справа у тому, що 4 листопада 2016 року рішення сесії було зняте з офіційного сайту Кременецької міської ради, а висвітлене інше, яке радикально відрізняється від проекту. Головна суть: змін до проекту рішення не вносили. У «новій» редакції у рішення внесли пункт про механізм поширення путівників та розмір суми, який було виділено на випуск путівників. Справа по путівниках була закрита 23 червня 2017 року. А слідство проігнорувало факт можливої підробки рішення сесії, і лише з подання депутата О. Гринюка 06.01.2017 р. було відкрите кримінальне провадження за даним фактом під № 1201721012000026, яке триває дотепер.
У ході слідства була допитана частина депутатів Кременецької міської ради, але чи допитані основні фігуранти, а саме: міський голова, який ставив підпис, секретар міської ради, яка відповідає за документацію, начальник відділу культури, яка готувала дане рішення, працівник технічної служби, який відповідає за сайт – не відомо. Що цікаво, так те, що коли почалися слідчі дії, «зникла» відеофіксація даної сесії.
Нам вдалося дістати відео даного сесійного засідання, і щоб не переглядати всю сесію, пропонуємо до Вашої уваги лише нарізку тих моментів, які мають відношення до прийняття даного рішення № 221. Для початку його результативна частина.
«1. Доповнити розділ 5 Програми “Культурно-мистецьке життя на 2016 рік” наступним заходом:
Назва заходу
Термін проведення Відповідальні за проведення Сума витрат (тис. грн.)
Міський бюджет Інші джерела фінансування
Вечір-зустріч з воїнами-афганцями «Крізь пекло афганської війни» 15 лютого
2016 рік Відділ культури і туризму Кременецької міської ради 1,2 1,0
2. Зменшити суми витрат міського бюджету на проведення інших культурно-мистецьких заходів на 1200,00 грн.
3. З метою популяризації міста як туристичного осередку збільшити суму витрат міського бюджету на 30120 гривень на придбання буклетів «Туристичний путівник «Кременець» для безкоштовного вручення під час культурно-мистецьких заходів, що проводяться в місті та для делегацій з інших міст України та іноземних держав, закладів та установ міста.»
Отже, фрагмент перший: пункту 3 у проекті рішення немає, ніхто його не пропонує. Фрагмент другий: у змінах до бюджету на закупівлю путівника зазначена сума 37 200 грн, а не 30 120, як зазначено у рішенні сесії № 221. Фрагмент третій: міський голова при голосуванні за зміни до бюджету наполягає на збереженні повної суми у розмірі 37 200 грн., за що і було проголосовано.
Тому звертаю Вашу увагу на дані моменти, взяти дану справу під особистий контроль, так як усі справи щодо посадовців у місті Кременці та районі ведуться, м’яко кажучи, якось однобоко.
Готові до подальшої співпраці.
P.S. А стосовно процесуальних дій слідчих поцікавтеся: є якесь недобре передчуття, що зазначених вище осіб так ще і не допитали.
Відео сесії дивитися на сторінці Народна Рада Кременець” – написав Віталій Савчук