Головна Новини Справа “бравих” тернопільських прокурорів на завершальному етапі розслідування

Справа “бравих” тернопільських прокурорів на завершальному етапі розслідування

Директор НАБУ Арем Ситник в інтервю Українській правді розповів як просувється справа тернопільських прокуроів затриманих НАБУ на хабарі.

Він нагадав, що першим було провадження щодо працівника Генеральної прокуратури, який намагався дати хабар за те, щоб потрапити на роботу в НАБУ.

«Потім ми викрили в Тернополі декількох прокурорів. Це прокурор міста, перший заступник, заступник прокурора області. Зараз досудове розслідування цієї справи на завершальному етапі. Згодом ми затримали заступника прокурора Київської області. На жаль, це якраз та людина, яка змінила на посаді сумнозвісного «діамантового прокурора». Потім був затриманий представник Херсонської прокуратури. Це ті справи, які вже реалізовані. Є ряд справ, які ще не реалізовані», – зазначив голова НАБУ.

«Звичайно, це прокуратуру бентежить, бо жоден прокурор не може відчувати себе в безпеці», – додав він.

Водночас Ситник не уточнив, яка зараз в НАБУ частка саме «прокурорських» справ.

«Я не готовий називати цифри. У нас є декілька напрямків роботи. Це оперативна робота, аналітична робота, є звернення від народних депутатів, громадян щодо корупційних злочинів прокуратури. Наприклад, справа щодо розкрадання цукру «Аграрного фонду», де затримано заступника прокурора Київської області, була зареєстрована на підставі звернення виконувача обов’язків голови «Аграрного фонду», – зазначив він.