Головна Новини Спортсмени ТНПУ поповнили університетську скарбничку нагород “золотом”

Спортсмени ТНПУ поповнили університетську скарбничку нагород “золотом”

В останні передноворічні дні у м.Тернополі відбувся відкритий чемпіонат Тернопільської області та відкритий чемпіонат «ТОДЮСШ з літніх видів спорту» з пауерліфтингу та класичного пауерліфтингу і жиму лежачи та класичного жиму лежачи серед усіх вікових груп. 

В змаганнях взяли участь близько 100 учасників з 6 команд: КУТОР «ТОДЮСШ з літніх видів спорту», СК «Олімп», СК «Побержим», СК «Гладіатор», СК «Текстильник» та СК «Магніт» (Чортків).

Цьогоріч, у зв’язку з пандемією було скасовано майже всі змагання з пауерліфтингу, за винятком дорослого серпневого чемпіонату України, де область була представлена обмеженим складом. Тож бажаючих наприкінці року перевірити себе було вдосталь.

На цих змаганнях відзначились студенти факультету фізичного виховання. Одразу три золотих нагороди здобула студентка першого курсу факультету фізичного виховання Бздир Софія. Їй не було рівних у змаганнях з пауерліфтингу, жиму лежачи і класичного жиму лежачи серед дівчат.

Серед юнаків у цих же видах програми перші місця здобув першокурсник Грошко Ігор.

У змаганнях з класичного пауерліфтингу і класичного жиму лежачи серед юніорок чемпіонкою стала магістрантка Кінчило Катерина, а серед жінок у цих же видах програми першість святкувала випускниця магістратури факультету фізичного виховання, майстер спорту України Лиса (Наконечна) Анастасія.

Не менш захоплюючі були виступи серед чоловіків і ветеранів. Так, у змаганнях з жиму лежачи серед дорослих відзначився першим місцем (вижав штангу вагою 300 кг) випускник магістратури Бубен Тарас, а серед ветеранів з класичного жиму лежачи і жиму лежачи відзначився автор цих рядків Доцент кафедри теорії і методики олімпійського та професійного спорту Шандригось В.І.

В абсолютній першості перемогу серед юнаків святкував Грошко Ігор, серед дорослих абсолютним чемпіоном став Бубен Тарас, а серед ветеранів – автор цих рядків.

Варто додати, що за результатами року студенти-першокурсники Бздир Софія і Грошко Ігор, випускник Бубен Тарас включені до складу збірної команди України, а автор даних рядків у склад ветеранської збірної.

Готували спортсменів до змагань випускники магістратури факультету фізичного виховання, тренери обласної спортивної школи з літніх видів спорту Лисий Ігор, Злочовський Андрій і Лиса Анастасія.

Переможці і призери відзначені грамотами і медалями обласного управління фізичної культури та спорту, а переможці в абсолютних першостях відповідними кубками.

Ці змагання були відбірковими до чемпіонатів України з пауерліфтингу і жиму лежачи серед різних вікових груп, які будемо надіятись все ж відбудуться навесні 2021 року. Тож хочеться побажати студентам міцного здоров’я, успіхів у навчанні і подальших перемог.

Інформація з сайту ТНПУ