Головна Новини Спортсмени з Тернопіля представлятимуть Україну на Юнацьких Олімпійських іграх у Лозанні

Спортсмени з Тернопіля представлятимуть Україну на Юнацьких Олімпійських іграх у Лозанні

Найсильніші юні представники зимових видів спорту зі всієї планети з 9 до 22 січня 2020 року зберуться в Лозанні (Швейцарія) для участі у ІІІ зимових Юнацьких Олімпійських іграх. Загалом змагатиметься 1880 спортсменів, з яких 940 юнаків та 940 дівчат. На цьому найпрестижнішому молодіжному форумі Україну представлятимуть 39 спортсменів, які виступатимуть у 12 з 16 можливих дисциплін. Українці заявлені у біатлоні, лижному двоборстві, хокеї 3х3, санному спорті, фігурному катанні, шорт-треці, стрибках на лижах, скелетоні, фристайлі, гірськолижному спорті, лижних гонках та сноубордингу, – повідомляє Національний Олімпійський комітет України.

В складі української збірної виступатимуть і представники Тернопілля: Віталій Мандзин (біатлон), Юліана Туницька (санний спорт – одномісні сани) – на головному фото, Віталіна Герасим’юк та Тетяна Пилипчук (стрибки на лижах з трампліну), Пилипчук Андрій та Ящук Валентин (лижне двоборство). Також у санному спорті у складі екіпажу двомісних саней учасником змагань стане ще один спортсмен з Тернопільської області, який зараз навчається у Львові, Богдан Бабура.

Нагадаємо, що Міжнародний Олімпійський Комітет започаткував проведення літніх та зимових Юнацьких Олімпійських ігор (ЮОІ), які проходять кожні два роки, в 2008 році. Їх головне завдання – через проведення спортивних змагань розширити культурну та освітню складову в кар’єрі молодого покоління спортсменів (вік учасників 15-18 років).

З метою об’єднання різних націй, зближення культур та традицій, окрім розіграшу нагород в індивідуальних дисциплінах, впроваджені змагання змішаних команд, які в боротьбі за медалі збирають в одній команді спортсменів з різних країн. У загальній кількості дисциплін на Юнацьких іграх мікст-змагання займають 25-30%.

Окрім цього юні учасники Ігор у цікавій формі отримують корисну інформацію про олімпійські цінності, важливість активного відпочинку та здорового способу життя, питання боротьби з допінгом тощо.

Літні Юнацькі Олімпійські ігри відбувалися в Сінгапурі (2010 рік), китайському Нанкіні (2014), аргентинському Буенос-Айресі (2018), зимові – в австрійському Інсбруку (Австрія) у 2012 році та в норвезькому Ліллехаммері (Норвегія) у 2016-му.

Додамо, що на попередніх двох таких мультиспортивних форумах юні українські атлети вибороли шість нагород. Першу історичну медаль Юнацьких зимових Олімпійських Ігор нашій державі принесли в Інсбруку-2012 фігуристи з Харкова Олександра Назарова і Максим Нікітін, які завоювали «срібло».

До речі, познайомитися із нашими талановитими спортсменами та дізнатися про їх досягнення й уподобання можна у традиційному довіднику команди за посиланням.