Головна Новини Спортивні діти – здорова нація: «Мрія Агрохолдинг» допомагає сільським школам

Спортивні діти – здорова нація: «Мрія Агрохолдинг» допомагає сільським школам

Учні Залісецької школи разом із благодійниками «Мрія Агрохолдинг» Дитячий сміх відтепер лунатиме у школі села Залісці Збаразького району гучніше. Адже зимові спортивні заняття вони зможуть проводити вже в оновленому спортзалі.
Школа, яка уже понад 65 років служить спортивно-виховним осередком для місцевих мешканців села Залісці Збаразького району, потребувала допомоги благодійників. «Мрія Агрохолдинг» відгукнувся на прохання педагогічного колективу – тепер у школі оновлене гумове покриття спортзалу та нові м’ячі.
Загалом у школі навчаються 140 вихованці. І, як запевняють самі діти, улюблений урок – фізкультура. До оновлень у спортзалі було дерев’яне покриття, яке уже зносилось і пережило чимало локальних ремонтів. Така підлога була незручна, і діти часто боялись займатись на уроці. Проте теперішнім обновкам раді як дорослі, так і школярі:
– Ми потребували ремонту підлоги, адже на носі зима, і проводити уроки на подвір’ї школи було б неможливо. А тепер учні зможуть займатись спортом в теплі та безпеці, – розповідає вчитель фізкультури Наталя Шляхтюк.

Спортивний зал місцевої школи є важливим не лише для дітей, а й для громади в цілому. Адже, як зізнались місцеві, уже стало традицією збиратись у шкільному спортзалі і проводити аматорські змагання з волейболу. Тому на відкриття оновленого залу прийшли майже всім селом.
Для реалізації цього соціального проекту «Мрія Агрохолдинг» витратила 80 тис. грн. За ці гроші було куплено гумову плитку, цемент, оплачено доставку щебню, піску. У компанії зазначають: це – не перша допомога громаді села Залісці.
– Ми кожного року підтримуємо цей навчальний заклад. Завдяки фінансовій підтримці «Мрії» вдалося замінити тут фактично усі вікна. А загалом для потреб села надано допомогу більше 100 тис. грн. Кожного року компанія «Мрія Агрохолдинг» надає допомогу на підтримку освіти. Ця сума становить більше 4-ох мільйонів гривень в рік», – зазначив директор Благодійного фонду «Мрія Агрохолдинг» Василь Мартюк.
Варто додати, що і в подальшому дирекція школи сподівається на підтримку у вирішенні й інших проблем. Власне, як розповідає директор школи Борис Сопіга, є потреба в перекритті будівлі та в оновленні подвір’я навчального закладу.
До слова, в Збаразькому районі за І півріччя 2017 року компанія виділила 130 тис. грн. фінансової допомоги на реалізацію соціальних проектів. Ці кошти спрямували на різні потреби: розвиток інфраструктури, медицини, освіти, на духовність, благоустрій, культуру та спорт, підтримку бійців АТО, забезпечення адміністративних потреб громад, адресну допомогу населенню тощо.