Головна Новини Спалах кишкової інфекції ще в одному дитсадочку Тернополя

Спалах кишкової інфекції ще в одному дитсадочку Тернополя

Станом на 04.03.2021р. згідно письмового  повідомлення з ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України» за первинними діагнозами зареєстровано 4 випадки ГКІ серед вихованців Тернопільського дошкільного навчального закладу №21 Тернопільської міської ради. Всі захворілі діти  відвідують молодшу групу. Збудник інфекції – норовірус.

Інформацію про перший зареєстрований випадок гострої кишкової інфекції у дитини, яка відвідує Тернопільський дошкільний навчальний заклад №21, отримали з ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України» по телефону 01.03.2021р.

Для встановлення причини виникнення захворювання, з метою локалізації вогнища інфекції і недопущення її розповсюдження у дитячому закладі поза межами однієї групи, вже 01.03.2021р. спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області спільно з ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України» розпочали розслідування з приводу одного зареєстрованого випадку гострої кишкової інфекції та здійснили позаплановий захід державного нагляду (контролю) у дошкільному навчальному закладі №21. Фахівці Тернопільської державної регіональної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів відібрали воду питну на бактеріологічне, санітарно-хімічне та вірусологічне дослідження, сировину, продукти  та змиви з об’єктів зовнішнього середовища (матеріал ще в роботі).

Запропоновано комплекс протиепідемічних заходів. Наказом директора Тернопільського дошкільного навчального закладу №21 Тернопільської міської ради, було призупинено функціонування молодшої групи з 02.03.2021 р.

Розслідування триває.