Головна Новини Сотні прочан крокують до Почаївської лаври. Фото

Сотні прочан крокують до Почаївської лаври. Фото

#ХРЕСНА_ХОДА З БРАЇЛОВА ДО #ПОЧАЄВА ВЖЕ НА ТЕРНОПІЛЬСКІЙ ЗЕМЛІ. МИНАЄ #6_ДЕНЬ У ДОРОЗІ І, СЛАВА БОГУ, ВСЕ СПОКІЙНО!

Минає 6 день хресної ходи з Вінниччини до Почаївської Лаври, що традиційно стартує 19 серпня паралельно з іншим щорічним паломництвом – ходою з Кам’янця-Подільського до Почаєва. Обидві присвячені святу Успіння Пресвятої Богородиці, престольному святу Обителі, що відзначають 28 серпня.
Сьогодні наші кореспонденти супроводжували браїлівську ходу з ранку і принесли для вас, брати й сестри, свіжі звістки. Саме цього дня після ночівлі біля села Щаснівка на межі областей, крестоходці рушили Тернопільщиною і скоро опиняться у Кременецькому районі, де на почаївських пагорбах стоїть Свята Західна #Лавра.

Цього року, не дивлячись ні на що, хресна хода більша, ніж торік і нараховує близько 600 людей. Аби скоротити шлях та дотриматися карантинних засторог більша частина маршруту ходу йде поза населеними пунктами, полями та ґрунтовими стежками, оминаючи села та містечка. Тож супроводжувати її з автомобілем справа непроста )

Не дивлячись на те, що хода йде по «зеленим» та «жовтим» зонам карантину, де обмеження найменш суворі, а люди постійно знаходяться на свіжому повітрі, брати й сестри хрестоходці уникають надто щільного скупчення і мають із собою засоби індивідуальної безпеки, маски й антисептики, користуючись ними за потреби.

Дякувати Богу, за 6 днів шляху не сталося жодної провокації чи перепони на шляху хресної ходи. Ночують хрестоходці просто неба в селах, або поблизу них. Лише одного разу сільська влада, побоюючись скупчення людей та коронавірусу, не дозволила ночувати безпосередньо на території села, але вони не були проти, аби віряни зробили привал та заночували поряд із селом.

Отож, слава Богу, все чудово! Післязавтра вінницьких прочан зустрічатимуть відкриті, як обійми, брами Святої Лаври. Чекайте на наші публікації та стріми з місця подій.
А спеціальний сюжет про цей хресний хід вийде на Першому Козацькому трошки згодом.
Лишаймося разом, браття! З Богом!

Вінницька Єпархія УПЦ Василий Столяр