Головна Новини Сон валютника не порушили навіть злодії

Сон валютника не порушили навіть злодії

Більше 250 тисяч гривень викрали у тернополянина з квартири, поки він спав. Сталося це 14 вересня на вулиці Лепкого. У помешкання злодії зайшли через відкриті двері балкону. А на балкон другого поверху залізли завдяки добудові на першому. Чоловік спокійно спав коли все трапилося, а те, що гроші зникли помітив тільки зранку 15 липня і одразу звернувся в поліцію.

  • Цього року було кілька крадіжок зі значною сумою збитків, розповів Іван Бачинський, старший оперуповноважений кримінальної поліції ГУНП в Тернопільській області. – У січні на «Канаді» викрали близько 10 тисяч доларів в одного із підприємців, в липні в жительки Збаража викрали злитки, гроші, техніку на 250 тисяч гривень, на «Бамі» з квартири викрали сейф з документами, золотими і срібними виробами, грошима на суму 350 тисяч гривень. 14 вересня у мешканця на вулиці Лепкого викрадено долари, гривні, євро на суму більше 250 тисяч гривень. У квартиру злодії потрапили через відкриті двері балкону, скориставшись добудовою на першому поверсі. Господар в цей час був дома, він заснув на дивані, дивлячись телевізор. Гроші лежали в поліетиленовому пакеті біля нього. Була наводка. Чоловік займався обміном валют.

У цьому випадку діяли професіонали. А от у крадіжках, які в останній місяць були в селах навколо Тернополя підозрюють початківця.

  • За останній місяці в селі Чистилів Тернопільського району скоєно ряд крадіжок з помешкань людей, – зазначив Іван Бачинський. – Аналізуючи їх можна сказати, що скоєні вони не професіоналом. Декілька днів тому ми затримали «на гарячому» тернополянина за аналогічний злочин в одному із сіл – коли він виходив з будинку. Зараз проводимо ряд слідчих, оперативно-розшукових заходів з перевірки цієї особи та причетності цього зловмисника до інших подібних крадіжок в селах.

У поліції повідомили, що за 8 місяців цього року було 212 квартирних крадіжок, а за такий же період минулого року – 190. Ріст становить 11,6%. Власники квартир та приватних будинків можуть зберегти своє майно, скориставшись послугами поліції охорони. До кінця вересня у них діє акція «Квартира під охорону 2016». В цей час взяти під охорону квартиру або будинок можна за половину вартості монтажних та пусконалагоджувальних робіт. Для однокімнатної квартири це коштуватиме від 5,5 тисяч гривень. А за кожну додаткову кімнату треба буде заплатити ще 500 гривень. Без акції вартість встановлення сигналізації коштує на 800-1000 гривень більше. Для приватних будинків складається дещо інакший кошторис, залежно від побажань господаря. Отримати консультації та замовити послуги поліції охорони можна за номером 0 800 502-220 безкоштовно.