Головна Новини Смертельні дороги: де у Тернополі найчастіше трапляються аварії (Відео)

Смертельні дороги: де у Тернополі найчастіше трапляються аварії (Відео)

Острівці безпеки, світлофори і нова розмітка. У патрульній поліції взялись зменшувати кількість ДТП. Кажуть, визначили місця, де найчастіше трапляються аварії і спланували як можна змінити ситуацію. Журналісти Т1 Новини поїхали на місця концентрації ДТП і розпитали людей як вони ставляться до майбутніх змін і чи потрібні вони.

Микола Кухтин – житель одного з будинків Варшавського мікрорайону в Тернополі. Чоловік розповідає, що аварії на пішохідному переході біля заправки на вулиці 15 квітня трапляються часто, кілька разів людей збивали на смерть. Бачимо й самі: водії неохоче зупиняються, а пішоходи з острахом переходять або перебігають дорогу, пише Т1

“Тут часто стаються ДТП, тому що їдуть зверху машини не зупиняються і знизу не зупиняються. Треба довго чекати щоб перейти. Ми збирали підписи, щоб зробили тут або наземний перехід, або підземний перехід”, – каже тернополянин Микола Кухтин.

Про небезпеку на цій ділянці дороги розповідають й інші тернопільські водії та пішоходи. Наголошують, що схему дорожнього руху необхідно вдосконалювати.

“Зразу повішали знак і пішохідний перехід, це повинно бути якесь попередження за метрів 300-400”, – каже тернополянин Ігор.

Ще одним місцем підвищеної небезпеки у Тернополі є проспект Злуки в районі “Універсаму”. За три роки тут 10 разів наїжджали на пішоходів. На даній ділянці дороги вже встановили підвищений пішохідний перехід, два лежачих поліцейських та освітлення в нічний час. Це дещо покращило ситуацію, аварійність зменшилась, але ДТП й далі тут реєструють.

А це перехрестя Біла -Чистилів. Лише за останні місяці тут трапилось 4 смертельних аварії. Попри розмітку, додаткові дорожні знаки та тепер вже чисте узбіччя, водії і далі нехтують правилами дорожнього руху і їх порушують.

В головному управлінні патрульної поліції в Тернопільській області про місця концентрації ДТП знають і вже беруться за їх вирішення. Зокрема на “чистилівському перехресті” планують організувати кільцевий рух. У місті зникнуть деякі пішохідні переходи, також змінять організацію дорожнього руху та встановлять острівці безпеки.

“Першочергові дії, які ми будемо здійснювати – деякі пішохідні переходи ми будемо переміщувати, деякі будемо взагалі забирати. Щодо вул. 15 квітня пропонуємо там змінити також організацію руху, зробити три смуги в одному напрямку і іншому напрямку, щоб розгрузити дану ділянку дороги”, – каже начальник управління патрульної поліції в Тернопільській області Богдан Шевчук.

Від початку року на Тернопільщині трапились понад 1600 ДТП, у яких потерпіли 350 – людей, а 70 загинули.

Софія Колесник, Яна Полухіна, Тарас Троян, Віталій Куземко, Володимир Сосна, Т1 Новини