Головна Новини Слідство робить все щоб встановити замовників вбивства громадського активіста

Слідство робить все щоб встановити замовників вбивства громадського активіста

2 серпня, відбулося засідання тимчасової контрольної комісії обласної ради щодо громадського і цивільного контролю за ходом розслідувань вбивств громадських активістів Віталя Ващенка з Кременця та Володимира Яворського з Борщова. У засіданні взяли участь громадські активісти.

Перед членами тимчасової контрольної комісії про хід розслідування цих резонансних справ прозвітував начальник Головного управління Національної поліції в Тернопільській області Олександр Богомол. Він наголосив, що правоохоронці роблять усе можливе для розслідування цих випадків. У справі щодо загибелі Віктора Ващенка затримані виконавці та організатори злочину. Наразі встановлюється замовник побиття громадського активіста, депутата Кременецької міської ради, керівника депутатської фракції «Громадський рух «Народний контроль» Віталія Ващенка. Щодо смерті Володимира Яворського, керівника депутатської фракції ВО «Свобода» у Борщівській міській раді, слідство очікує оцінки дії медиків від судово-медичної експертизи.

Голова тимчасової контрольної комісії, депутат Володимир Болєщук зазначив, що комісія працюватиме й надалі та постійно інформуватиме громадськість про перебіг слідства.

Нагадаємо, на пленарному засіданні ІІІ сесії депутати прийняли рішення №164 від 31 травня «Про утворення та обрання тимчасової контрольної комісії Тернопільської обласної ради щодо громадського та цивільного контролю за ходом розслідування вбивств громадських активістів – керівника депутатської фракції політичної партії «Громадський рух «Народний контроль» у Кременецькій міській раді Віталія Ващенка та керівника депутатської фракції Всеукраїнського об’єднання «Свобода» у Борщівській міській раді Володимира Яворського».