Головна Новини Служба автомобільних доріг у Тернопільській області заручилася підтримкою Верховної Ради

Служба автомобільних доріг у Тернопільській області заручилася підтримкою Верховної Ради

Днями Комітет Верховної Ради України з питань бюджету провів виїзне засідання у місті Збараж. Народні обранці сконцентрувалися на тих проблемах Тернопільської області, котрі потребують передовсім фінансової підтримки від парламенту. Не оминули увагою і необхідність додаткового фінансування ремонту автошляхів краю.

Начальник Служби автомобільних доріг у Тернопільській області Богдан Юлик представив учасникам засідання план ремонтно-будівельних робіт у 2018 році, підтримані Міжвідомчою комісією з питань Державних інвестицій інвестиційні проекти, а також перелік ділянок, котрі потребують додаткового фінансування.

«У 2017 році наші два Державні інвестиційні проекти отримали позитивні висновки Міжвідомчої комісії . Перший – покращення транспортно-експлуатаційного стану автомобільної дороги М-12 Стрий -– Тернопіль -– Кіровоград – Кропивницький – Знам’янка. Це спільний проект Тернопільської, Львівської та Івано-Франківської дорожніх служб, координатором у якому виступає перша. Відновлення та покращення транспортно-експлуатаційного стану автомобільної дороги передбачає проведення її реконструкції. В тому числі 62,5 кілометра в межах Тернопільської області (від кордону з Прикарпаттям до Тернополя), – зазначив Богдан Юлик. – Інший інвестиційний проект – розвиток автомобільної мережі загального користування. Загальна протяжність ділянок становить 73 км. Його мета – покращення транспортного сполучення до Зарваницького духовного центру, Свято-Успенської Почаївської лаври та в напрямку столиці. Загальна протяжність реконструкції становить 84,73 км. Проект включає ремонт ділянок 7 автомобільних доріг.»

Зважаючи на підтримку Міжвідомчої комісії з питань Державних інвестицій, Богдан Юлик запропонував Комітету передбачити фінансування з державного бюджету вищезазначених проектів у 2018 році, на що народні обранці погодилися.

Також начальник Служби автомобільних доріг у Тернопільській області презентував новий проект, реалізацію якого планують у 2019 році. Йдеться про оновлення траси Івано-Франківськ – Бучач – Тернопіль. У межах Тернопільщини шляховики прагнуть відремонтувати 65,5 км. Ця дорога – частина найкоротшого шляху до Карпат зі столиці. Водії за її допомогою «заощаджують» 100 км.

Крім того, тернопільські дорожники мають необхідність у додатковому фінансуванні ремонту 5 ділянок траси М-19, котра перетинає область з півночі на південь.

«Нам необхідно завершити ремонт нашого головного транспортного коридору на Київ: дороги Тернопіль-Кременець. Потрібні кошти на оновлення останніх 15 км. Також ми пропонуємо Комітету підтримати фінансування ремонту ділянки дороги М-19, котра з’єднує районні центри Чортків та Заліщики. Її протяжність 48 км», – додав Богдан Юлик.

Комітет Верховної Ради України з питань бюджету цю ініціативу дорожників Тернопільщини теж підтримав.