Головна Новини Словаки запрошують на навчання українських студентів

Словаки запрошують на навчання українських студентів

23 листопада 2016 р. у Тернополі громадська організація «Словацько-Українське культурно-освітнє товариство» проводить презентацію Європейської освітньої програми «Free Student».

Представники програми: голова громадської організації «Словацько-Українське освітньо-культурне товариство» Фрич Роман – кандидат юридичних наук, доцент Ружомберзького католицького Університету, а також Душан Ковач – кандидат наук, заступник декана із закордонної співпраці та зв’язків Ружомберзького католицького Університету/

Робота громадської організації «Словацько-українське культурно-освітнє товариство» направлена на поглиблення культурних, освітніх та економічних зв’язків між Україною та Словаччиною. Найбільшим здобутком товариства в освітній галузі є створення європейської освітньої програми «Free student». Це перший масштабний проект безкоштовного навчання українських студентів в державних університетах Словацької республіки. Особливістю програми є те, що вступні тестування та співбесіда відбудуться в Україні в обласних центрах та інших великих містах на українській мові, за участю представників словацьких вузів.

Програма передбачає:

  • безкоштовне навчання українських студентів у трьох державних вузах «Katolicka univerzita v Ruzomberku», «Presovska univerzita v Presove» та «Technicka univerzita v Kosiciach», що фінансується урядом Словаччини;

  • для учасників програми є можливість пройти мовні курси та отримати сертифікат;

  • всім учасникам програми буде надано місця в гуртожитках поряд з університетами за пільговою вартістю; окрім того, для учасників програми також передбачена дотація на харчування;

  • кращі студенти будуть отримувати стипендії в рамках національної стипендіальної програми, затвердженої урядом Словацької Республіки;

  • важливим є те, що диплом словацьких державних університетів дійсний не тільки на території Євросоюзу, а й у США, Канаді, Австралії та Україні.

Варто зазначити, що можливості програми передбачають не лише навчання у Словаччині після закінчення 11 класів. Також після 9-го класу є можливість вступити в гімназію чи отримати середню спеціальну освіту у профільних навчальних закладах цієї європейської країни, що у свою чергу дасть можливість продовжувати освіту на вищому рівні.

Для студентів, які отримали ступінь бакалавра в українському вузі, є можливість взяти участь в нашій програмі з метою продовження навчання в словацькому університеті та здобуття ступеня магістра.

Презентаційна зустріч з майбутніми студентами та їх батьками за участю представників словацьких університетів, на якій можна більше дізнатись про навчання в Словаччині відбудеться у м. Тернопіль, 30 листопада 2016 року о 17-00 годині за адресою вулиця Грушевського, 2, школа №4.

ВХІД ВІЛЬНИЙ

Зареєструватись у програмі та уточнити будь-які деталі проекту можна на сайті:

www.free-student-slovakia.org

За детальною інформацією звертайтесь також за телефонами:

+421949658146

+380635478288