Головна Новини Скомпроментованого ректора “пхають” на ще одне почесне звання

Скомпроментованого ректора “пхають” на ще одне почесне звання

На черговій сесії Тернопільської міської ради 19 серпня планується присвоїти звання «почесний громадянин міста Тернополя» 9 людям. Зокрема, учасникам АТО-тернополянам, які загинули на Сході України, а також скандальному та вічному ректору Тернопільського національного педагогічного університету Володимиру Петровичу Кравцю, прізвище якого для пересічних тернополян мало «загубитися» у списку героїв АТО.

Серед достойників, яких номінували на це почесне звання, фігура Володимира Кравця є найбільш спірною.

Не зважаючи на те, що Кравець очолює вуз вже понад чверть століття і при всіх владах , за ним постійно тягнеться шлейф скандальності.

За два роки, після призначення Володимира Кравця ректором 1992 році обласна прокуратура порушила кримінальну справу за фактами хабарництва в педагогічному інституті. Вона встановила, що за період з 1988 по 1991 рр. на факультеті підготовки початкових класів було виявлено 31 дипломну роботу, визнану науково-педагогічними експертизами, як таку, що списана, яка не відповідає вимогам вищої школи і не повинна була бути допущена до захисту. Ще 94 дипломні роботи безслідно пропали… Міністерська перевірки виявила дрібні порушення, Кравець отримував догану і… продовження контракту на роботу. А між тим, коли ті всі питання з дипломами почали ставатися, Кравець був проректором із навчальної частини, був куратором факультету підготовки вчителів початкових класів і відповідно не міг не знати про ці грубі порушення закону і фактично сприяв їм.

А вже У 1993 році працівниками міліції напередодні вступних іспитів за межами інституту були виявлені екзаменаційні тести по предмету біологія (додається копія 4 документу), якими на ринку торгували невідомі особи. Тести, які були знайдені повністю співпали з тими, по яких абітурієнти складали іспити. За тайну екзаменаційних тестів персональну відповідальність несе ректор педінституту В.П. Кравець.

Про повну історію життя Володимира Кравця читайте ТУТ