Головна Новини Скандал із псевдо-монахом Почаївської лаври офіційно прокоментували церковники

Скандал із псевдо-монахом Почаївської лаври офіційно прокоментували церковники

Офіційне підтвердження того, що провокатор-блюзнір, що видавав себе за послушника з Почаївської Лаври, виявися радикалом Корчинського, опублікували на сайті Українська православна церква. 

Під час Великої Хресної Ходи 27 липня 2018 року націоналрадикали організації «Братство» влаштували ряд провокацій проти Української Православної Церкви. Ростислав Федорко дав скандальне інтерв’ю, назвавши себе послушником із Почаївської Лаври, котрий нібито брав участь у молитовній ході, яке розтиражували українські ЗМІ. Пізніше його і ще одного з «братчиків» Корчинського затримала поліція. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ, з посиланням на інформацію опубліковану в ряді ЗМІ.

«П’ятеро чоловіків йшли у голові колони – поліція вже на цьому етапі оточила цю групу. Біля Кабінету міністрів молодики видерлись на парапет, де частину з них затримали. Попередньо, затриманих двоє. До провокацій група вдатись не встигла», — передало ТСН і надало відео, на якому представники ЗМІ ідентифікували перевдягненого члена “Братства”, інтерв’ю з яким поширили раніше.

Провокатор Корчинського після затримання поліцією 27 липня

Варто зазначити, що раніше молодик вже вдавав з себе священнослужителя, тільки минулого разу – клірика «Київського патріархату».

«Близько 30 людей, які є віруючими кількох українських православних церков (УПЦ КП, УАПЦ, УГКЦ) влаштували молитовний флеш-моб в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври, — написало espreso.tv 8 березня цього року. —  Керував молебнем священик Київського патріархату, який заявив, що подібні акції будуть систематичними і найближча зустріч відбудеться “найближчим часом”».

Ростислав Федорко вдає з себе клірика “Київського патріархату” 8 березня

На опублікованому відео чітко видно, що так званий священик — це той самий Ростислав Федорко, що 27 липня вдавав з себе послушника з Почаєва і був затриманий поліцією за спробу влаштувати провокацію під час Хресного Ходу Української Православної Церкви.