Головна Новини Скандальне КП через яке у Тернополі “відмивають” землю має прибутки

Скандальне КП через яке у Тернополі “відмивають” землю має прибутки

Кошторис на наступний рік затвердили члени виконавчого комітету для семи комунальних підприємств міської ради 28 грудня. Які доходи планують отримати під час засідання виконкому звітували директори «Ритуальної служби», «Міськшляхрембуду», «Об’єднання парків культури і відпочинку», «Палац кіно», «Тернопільський міський стадіон», «Центр дозвілля та молодіжних ініціатив імені Довженка», «Тернопільбудінвестзамовник».

У керівників профільних управлінь, яким підпорядковуються комунальні підприємства, зауважень до фінансових планів не було. Комунальні підприємства здебільшого фінансуються з міського бюджету, і якщо упродовж року працюють без збитків – це вже добре. Власні доходи підприємств або мінімальні, або незначні. Наприклад, бухгалтер Тернопільського стадіону зазначила, що вони в кінці наступного року вони планують вийти на прибуток у розмірі сім тисяч гривень. На вісім тисяч прибутку планують вийти і в «Центрі дозвілля та молодіжних ініціатив імені Довженка». Утім, є підприємства, які порівняно з іншими, мають значний дохід. Так, представник «Об’єднання парків культури і відпочинку» зазначила, що у 2017-му вони планують отримати чистий дохід у сумі 1 мільйон 1700 гривень. Керівник «Палацу кіно» зазначила, що у наступному році планують отримати більше виручки від фільмів та оренди другого поверху приміщення. Заступник міського голови вікторія Остапчук відмітила, що на сьогодні доходів цього підприємства не вистачає на його утримання тому є бюджетне фінансування. На сесії міської ради депутати підтримали в рамках програми розвитку культури придбання для кінотеатру апаратури, яка відповідає першому екрану. На думку Олександра Смика, начальника управління культури і мистецтв – це покращить ситуацію з відвідуваністю кінотеатру і доходами. Про те, що нарешті вдалося вийти із затяжних збитків повідомив директор КП «Тернопільбудінвестзамовник».

«Підприємство плани виконує, – зазначив Роман Кришталовський, директор підприємства. – Фінансовий план затверджений профільним заступником та управлінням. Цього року ми нарешті вийшли із затяжних збитків і зараз маємо прибутки. Наступного року плануємо отримати ще більші прибутки. Попередники кинули нас у збитки, але слава Богу ми зараз помаленьку, щоб не говорили, виходимо на прибутки. Заборгованості не маємо, зарплата, як серед будівельників, нормальна.».