Головна Новини “Сказала так”: як склалася доля “почаївської мауглі” (Відео)

“Сказала так”: як склалася доля “почаївської мауглі” (Відео)

Історія про Марію Яцуляк з Тернопільщини “прогриміла” на всю країну. Дівчинку називають “мауглі” через те, що до 12 років вона мешкала у лісі разом із рідною бабусею.

В тій оселі не було ні світла, ні води, ні газу. Дівчинка не вміла читати і писати. А людей бачиле лише зрідка, коли бабуся брала її під церкву просити милостині.

У 2016 році дівчинку забрали від бабусі, вона потрапила у реабілітаційний центр. Тоді й, за її словами, вперше пішла до школи.

“Спочатку ми жили в Росії. Там було більш-менш нормально. Потім переїхали в Почаїв. Бабця знайшла там в лісі стару хату, там ми й поселилися. Бабця забороняла спілкуватися з іншими людьми. Я мала жити по її законах і правилах”, – розповіла дівчина у студії “Стосується кожного”.

Марія розповіла і про своїх батьків. Як з’ясувалося, мама дівчини перебуває у Почаївській психіатричній лікарні з діагнозом шизофренія, про тата вона нічого не знає, каже бабця приховала про нього всю інформацію.

“Вона говорила, що ми поселилися в лісі з благословення священників. Бог так приказав. Коли ж я почала підвищувати до неї голос і вимагати, щоб вона оформила пенсію собі і мамі, вона відповіла: “Не кричи на мете. Я свята!” – додала дівчина.

Марія часто отримувала від бабусі прочухана. Бабця била її за те, що її хтось торкнувся, мовляв, то погані люди.

А ще Марія жила у монастирі, де відвідувала недільну школу. Згодом дівчина потрапила у прийомну сім’ю. Але й там їй не жилося спокійна. За її словами там увесь час були крики, суперечки, у яких, зрештою, звинувачували її саму.

Марія пішла і від них. Однак у житті Марії з’явився хлопець Артем. Як з’ясувалося, вони заручилися. Тож у Марї є всі шанси на щасливе майбутнє.