Головна Новини “Сказав, що я дурна мама і вони займаються коронавірусом”, – скандал через...

“Сказав, що я дурна мама і вони займаються коронавірусом”, – скандал через госпіталізацію малюка у Заліщиках

На Тернопільщині розгорівся скандал через начебто відмову медиків госпіталізувати маленького пацієнта. Про прикрий випадок у мережі Фейсбук написала мама 3-річної дитини Luidmila Hart. Жінка повідомила, що у малечі була сильна блювота, а лікарі замість того, щоб допомогти, відмовили та образили. Мовляв, фельдшер поводив себе грубо, кричав та назвав маму дурною, пише Файне місто

“Шановні Заліщани…хочу вам повідомити те, що я шокована хамством заліщицької швидкої допомоги…..у моєї дитини почалася рвота близько 11 ночі ..я зателефонувала до сімейного лікаря вона мені сказала дати ліки ніфуроксазид та ентерос гель так як інших препаратів у мене не було і не працює аптека щоб придбати інші…..і це не дало ніякого результату …дитині ставало тільки гірше ….я зателефонувала на швидку допомогу щоб їй вкололи проти рвотне..вони приїхали і сказали що у них не має ліків і щоб я чекала до ранку ….я дала ще раз ліки які я мала вдома…вона усе вирвала ..щоб ви розуміли у дитини РВОТА БУЛА на той час коли у мене вдома була швидка 7 разів …після того я сиділа чекала надіялася , що дитині стане краще, але Я дорахувала до того що дійшло до 15-16 раз я зателефонувала сусідці вона прийшла до мене і ми знову почали телефонувати нашвику як виявилося мій номер заблокував фельдшер який знаходився на зміні ..він до мене дзвонив з цього номера перепитуав адресу…..почала дзвонити моя сусідка він відповів і вона почула у відповідь що ми помилилися номером це не швидка …..ми почали дзвонити знову на швидку у тернопіль ….до нас приїхала ця сама бригада швидкої….цей фельдшер почав на нас кричати…. Що я дурна мама і він ще такої не бачив …та інші не цензурні слова ..що вони займаються коронавірусом…щоб ми чекали до ранку і їхали у Товсте…..моя дитина не переносить їзду транспорті вона починає рвати….на що він сказав це мої проблеми а не Його…….люди добрі скажіть як жити коли ліків не можуть надати у швидкій допомозі і їх ніде не можна придбати у нічний період ..дитину не має чим вколоти щоб довезти до товстого дитина рве кожні 10-20 хвилин і без того ….у заліщиках не приймають …..щей фельдшер який був на зміні не знає ЕТИКИ СПІЛКУВАННЯ З ПАЦІЄНТАМИ ..яке він мав право кричати на мене на мою старшу сусідку і тим більше у присутності моєї дитини яка налякалася цих криків ……то це потрібно тепер сидіти вдома і вмирати бо ніхто не хоче нести ніякої відповідальності нізащо …..як так не виділити для дітей хочаб якусь одну палату …у нас багато дітей маленький в місті ..то не кожні батьки мають гроші щоб наймати машину і ще кудись їхати ……….і поведінка чергового дуже мене обрурила МЕНІ ЗАДАВАЛОСЯ ЯК ЕТИКА СПІЛКУВАННЯ З ПАЦІЄНТАМИ ТАКИЙ ПРЕДМЕТ УСІ МЕДИЧНІ ПРАЦІВНИКИ МАЮТЬ У КОЛЕДЖІ ЧИ В УНІВЕРСИТЕТІ …я “не ДУРНА МАМА”як він висловився ..я переживаю за свою дитину і чому я мала мучати свою дитини до ранку ??????якщо це вже йде ацетономічна рвота ……”, – йдеться у дописі жінки.

Про ситуацію, яка трапилася, у Тернополі знають. Як повідомила журналістам “Файного міста” застпуник директора з медичної роботи Центру екстреної медичної допомоги Анна Мончак, на сьогодні дитина госпіталізована. Вона перебуває на лікуванні у Заліщицькій лікарні. Її життю та здоров”ю нічого не загрожує. Стосовно поведінки фельдшера та усієї бригади швидкої медичної допомоги загалом, то у закладі буде проведено внутрішнє службове розслідування.

 

“Бригада швидкої приїхала на виклик. За словами матері, у дитини спостерігається часта блювота. Жінка повідомила, що зверталася до сімейного лікаря, яка призначила необхідне лікування. Лікар швидкої оглянув дитину. На момент огляду малеча була стабільною та гралася. Єдине, що дійсно була блювота. Цього фельдшер не заперечує. Відповідно до показів призначено лікування. Проте мама вимагала введення протиблювотного препарату. До слова, маленьким дітям такого віку він протипоказаний на догоспітальному етапі. Ці ліки потрібно вводити в організм за допомогою крапельниці згідно з показами та у стаціонарі. Мамі було запропоновано госпіталізацію у село Товсте, згідно з передбаченим маршрутом. Вона відмовилася і її відвезли у Заліщики. Зараз дитина проходить лікування у районній центральній лікарні.

Щодо поведінки фельдшера… Всі медики, які працюють та виїжджають на виклики проінформовані та знають норми поведінки і спілкування з пацієнтами. До медика, який допустив порушення цих норм, будуть застосовані міри, відповідно до ситуації. Якщо фельдшер, що виїжджав на виклик, все таки дозволив собі неприпустиму для лікаря поведінку чи манеру спілкування, то ми приносимо вибачення мамі. Але наголошую, буде проведено внутрішнє службове розслідування, яке і встановить, що відбулося тоді насправді”, – розповідає Анна Мончак.