Головна Новини Ситуація в лікарнях міста у боротьбі з COVID-19 не є благополучною

Ситуація в лікарнях міста у боротьбі з COVID-19 не є благополучною

На засіданні міського оперативного штабу начальник відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Василь Даньчак повідомив про ситуацію із захворюваністю на COVID-19 в лікувальних закладах Тернопільської міської територіальної громади.

Так, станом на 175-ий день карантину:

  • Всього зареєстровано 1691 лабораторно-підтверджений випадок захворюваності на COVID-19. Одужало 754 пацієнти;
  • від початку карантину зафіксовано 9 летальних випадків;
  • в Тернопільській міській комунальній лікарні швидкої допомоги розгорнуто 135 ліжок. На сьогодні є 75 хворих, 64 пацієнти з коронавірусною інфекцією (з них 58 жителів Тернополя і 6 жителів Тернопільської області). З підозрою на COVID-19 є 9 тернополян. Пневмонію лікують двоє пацієнтів. 3 особи перебувають на кисневій підтримці через маску, 5  – на кисневому концентраторі і 1 людина – під апаратом ШВЛ;
  • в Тернопільській міській дитячій лікарні перебуває 27 пацієнтів. 14 осіб з COVID-19 (50% жителів міста і 50% жителів Тернопільської області). 13 людей мають підозру на коронавірусну інфекцію.
  • з 22 серпня Тернопільська міська комунальна лікарня №3 приймає на лікування пацієнтів з COVID-19. Станом на 2 вересня там перебуває 49 пацієнтів, з коронавірусною інфекцією  – 31 людина, 9 пацієнтів – з підозрою на COVID-19, пневмонію лікують 9 осіб. 1 пацієнт перебуває на апараті ШВЛ і 12 осіб – на кисневій підтримці.
  1. Медики закликають тернополян неухильно дотримуватися протиепідемічних заходів, дотримуватися соціальної дистанції, носити маски та ретельно мити руки.