Головна Новини Сесія міської ради: за дві години – майже 30 питань

Сесія міської ради: за дві години – майже 30 питань

П’ятнадцяту сесію міської ради таки вдалося розпочати з третьої спроби. 2 червня у сесійній залі набралася необхідна для кворуму кількість депутатів – 22. Іноді їх було 23. Пустували стільці представників фракції «Самопоміч» та «БПП». Частина депутатів із зазначених фракцій в цей час перебувала під стінами міської ради. Вони вкотре вимагали пропустити на сесію трьох виключених зі «Свободи» Івана Сороколіта, Ігоря Турського та Романа Навроцького. Представники ВО «Свобода» пропускали до приміщення усіх крім трьох зазначених осіб. Іван Сороколіт робив декілька спроб зайти до міської ради та щоразу натикався на щільний кордон зі свободівців та правоохоронців. Останніх цього разу було дуже багато. Вони навіть обмежили автомобільний рух вулицею Листопадовою та облаштували пропускні пункти на дорозі перед та за міською радою. Звичайних тернополян, які проходили Листопадовою, обстежували металошукачем та перевіряли вміст сумок. Була присутня і кінологічна служба.

В моменти коли троє депутатів намагалися пройти у міську раду виникала штовханина. Обійшлося без тілесних ушкоджень, щоправда, Івана Сороколіта облили кефіром. А швидку викликали до депутата, який перебував у сесійній залі – Івана Зіня. Хвилин через двадцять після початку роботи сесії йому стало погано, і він вийшов із сесійної зали. Залишився 21 депутат і сесія стала неправочинною. Тому оголосили перерву до часу повернення депутата на засідання. До того часу вдалося внести у порядок денний десяток питань з голосу, затвердити порядок денний і прийняти внесені додаткові питання. Якраз зупинилися на першому питанні у порядку денному «Про звернення депутатів до Президента, ВРУ щодо заборони продажу земель сільськогосподарського призначення».

Перерва затягнулася на півгодини. Іван Зінь до сесійної зали так і не повернувся зате прийшла Наталія Паньків, тож у залі знову було 22 депутати. За наступні півгодини вдалося розглянути ще 17 питань. Рішення приймали одноголосно і проекти майже не обговорювали, тільки по деяких виникали одинокі запитання. Депутати прийняли ще одне звернення до ВРУ про скасування закону «Про ринок електричної енергії України», затвердили проект про виконання бюджету Тернополя за перший квартал, внесли зміни до бюджету, підтримали зміни до Програми розвитку фізкультури і спорту на 2017-2020 роки і програми «Турбота» на 2016-2018 роки та позитивно вирішили інші важливі питання. Зупинилися на питанні під номером 19, оскільки на той час знову не було кворуму. Міський голова оголосив перерву на п’ять хвилин, а за кілька хвилин повідомив, що перерва у роботі сесії оголошується на невизначений термін. Про наступне пленарне засідання буде повідомлено додатково.