Головна Новини Сергія Надала вкотре визнали найвідповідальнішим мером Західної України

Сергія Надала вкотре визнали найвідповідальнішим мером Західної України

Сергій Надал – рекордсмен серед мерів західної України за  відповідальністю . Рейтинг відповідальності мера Тернополя експерти системи народного контролю «Слово і Діло» оцінили у 59%. Для прикладу рейтинг  ігнших західноукраїнських мерів сягають другого і третього місця, які займають відповідно мер Рівного Володимир Хомко та Луцька Микола Романюк та Києва, складають лише 48 та 47 %.

Рейтинг відповідальності «Слово і Діло» показує, яку кількість обіцянок на свої посаді виконав політик.

unnamed

Сьогодні пропонуємо Вашій увазі Рейтинг очікувань від мерів Західної України. До уваги взято сім обласних центрів, роботу яких постійно аналізують спеціалісти «Слова і Діла»: Львів, Ужгород, Тернопіль, Чернівці, Луцьк, Рівне та Івано-Франківськ.

Нагадаємо, що Сергія Надала також визнали найвідповідальнішим мером України у 2015 році з показником у 57%. Ця статистика доводить, що виконувати власні обіцянки можна і треба не лише під час виборчої кампанії, а протягом всієї каденції.

До активу Сергія Надала автори рейтингу зарахували зокрема закупівлю тролейбусів, планомірний ремонти вулиць та тротуарів, покращення освітлення, реконструкцію набережної, дворів, впровадження енергозберігаючих технологій, масової заміни вікон та дверей у дитячих садочках, школах та лікарнях, доплати воїнам ОУН-УПА. Показово, що Тернопіль у рази обігнав інші міста України за рівнем розбудови спортивної та розважальної інфраструктури, у місті відкрито багато дитячих та спортивних майданчиків.

Окремо треба виділити принципи прямого народовладдя, які вводять у Тернополі: запровадження системи петицій на сайті міської ради, створення експертних рад при більшості управлінь виконкому, які мають повноваження впливати на їх роботу, в тому числі й вирішувати кадрові питання (головного медика міста – обирають та знімають лікарі, головного освітянина – вчителі і так далі).

Також треба зазначити, що до невдач у рейтингу зараховано багато кроків, які виконані частково, або стали неактуальними. Наприклад, дана ще в 2011 обіцянка встановити на зупинках планшети з похвилинним графіком руху. Міськрада пішла інноваційним шляхом і створила таку інтерактивну систему для кожного тернополянина – http://detransport.com.ua/.

Нагадаємо, що рейтинг «Слова і Діла» не єдиний показник, який визнає ефективну діяльність команди Сергія Надала. Тернопіль – єдине місто в Україні та одне з восьми у Європі, яке у 2015 році нагороджене Почесною Таблицею Ради Європи.

А Соціологічна група Рейтинг спільно з International Republican Institute відповідно до свого дослідження громадської думки зарахувала Тернопіль до трійки міст України (разом з Вінницею і Харковом), де людям найкомфортніше жити. У цьому списку наше місто випередило такі «гіганти», як Київ та Львів.

За матеріалами «Слово і Діло» та сайту громадської журналістики «Колона»