Головна Новини Сергій Притула гостро прокоментував побиття нардепа Найєма

Сергій Притула гостро прокоментував побиття нардепа Найєма

“Кілька днів слідкую за ситуацією із побиттям народного депутата Мустафи Найєма в центрі Києва молодиками кавказького походження. Чисто по-людські мені дуже шкода Мустафу, я йому співчуваю. В період з 16 до 23 років мені: вибивали щелепу з ноги, робили кулаком небажану корекцію носа, місили вп’ятьох ногами на землі, розбивали голову, із супутньою пожиттєвою травмою ока, ніжкою від стола. Я знаю, як це боляче, я знаю, як це неприємно і скільки часу потім йде на реабілітацію”, – написав на сторінці у ФБ Сергій Притула.

Тернопільський Сірий пише, що співчуває нардепу, розуміє, що, направду, той потрапив у неприємну ситуацію.  Однак не до кінця розуміє і підтримує його позицію.

“Я не маю якогось упередженого ставлення до людини, через її статус. Я не вважаю, що якщо людина депутат, то автоматично поганий. Я не вважаю, що якщо людина багата, то автоматично накрала. Так само, як і не вважаю за норму ситуацію, коли виходжу після концерту фотографуватись із людьми і бачу бугая, який лізе поперед вагітних і дітей з фразою «Притула, я з АТО»!
Мабуть це почуття незавершеного співчуття з’явилось після прочитаного посту на сторінці у Мустафи, де був і ось такий абзац:
«И давайте прекратим все эти разговоры про «ну конечно, он же депутат». То есть, если бы избили учителя, врача или бухгалтера, мы бы все молча обтерлись и разошлись? Это не только о депутате. Да, уж простите, мне так «повезло». Но это о любом из нас – мы сейчас либо создаем новые нормы, правила и ролевые модели, либо и дальше продолжаем жить в мире «депутатов», «мажоров» и «быков», которым все можно и черни, которая должна это все проглатывать.»
Все херня в тому, що якраз коли б’ють вчителя, лікаря чи бухгалтера, то всі дружно обтираються і розходяться. Не так прості люди, а насамперед чиновники. Пан депутат «в кои-то веки» потрапив у середовище тої самої «черни». Пацани зальотні, прожигатєлі жизні. Ну не знали вони, що то депутат. І вчинили з ним точно так, як би вчинили з будь ким іншим, хто б потрапив їм під руку. Так, як по всій країні вже багато років вчиняють ті, хто має відчуття безкарності. Бо хтось є за спиною, бо «покришують», бо можна відкупитись, можна «порішати».
Пан депутат, навіть якщо заявляє про опозиційність, все-одно залишається частинкою влади. Частинкою системи, яка закостеніла. Просто для одних ця система робить поблажки, а інших возить обличчям в лайні по повній програмі”, – додав Притула.

“Сподіваюсь, пан депутат використає увесь свій арсенал зв’язків та впливів, щоб його кривдники понесли максимально можливе і визначене Законом покарання. І що це стане прецедентом. І що коли завтра на його місці опиниться вчитель, лікар чи бухгалтер у будь-якій частині нашої країни, пан депутат і його колеги будуть щемити суд і прокуратуру так само, ніби це сталося з ними, з елітою!” – написав наприкінці допису Сергій Притула.