Головна Новини Сергій Надал: 8 березня на фронт знову вирушає чергова «Допомога армії від...

Сергій Надал: 8 березня на фронт знову вирушає чергова «Допомога армії від Тернополя»

Тернопіль всіма силами підтримує наших бійців. Так повністю забезпечили зимовою військовою формою та взуттям військовий підрозділ, сформований на базі міста та області. Кожен військовослужбовець з Тернополя має змогу отримати сучасну термобілізну та аптечку. Щомісяця на передову везуть вантажі волонтери «Допомога армії від Тернополя». Наше місто не зупиняється і продовжує надавати необхідну допомогу нашим військовослужбовцям і на фронті, і в тилу.

Зимова форма для добровольців

Для добровольчих формувань, які служать у Тернополі, передано 80 комплектів теплої військової форми.

«Продовжуємо допомагати Збройним силам України, однак нашої підтримки потребують і добровольчі формування, які вже більше року служать в місті. Військові патрулюють Тернопіль та Тернопільський район, охороняють стратегічні об’єкти і допомагають правоохоронним органам. Довший час добровольці мали одяг, який був куплений за власні кошти, але і вона потребує оновлення. Минулого року міською радою була прийнята Програма забезпечення обороноздатності військових формувань Тернопільського гарнізону, в межах якої ми вдруге передаємо форму для добровольчих формувань», – зазначив міський голова Сергій Надал.

Вантажівка для Тероборони

Окрім міської влади до допомоги фронту активно долучаються підприємці. Вони не залишаються остронь та продовжують підтримувати захисників. Так для бригади територіальної оборони, що сформована на базі міста передається вантажний автомобіль.

Також військові отримають елементи одягу, зокрема теплі шкарпетки.

Старлінки для бойової частини

Мерія отримала звернення військової частини ХХХ, яка гостро потребує інтернет-зв’язок. Як наслідок, Тернопільська міська рада придбала та передала захисниками 10 систем супутникового зв’язку «Starlink», що дозволяє отримати доступ до мережі Інтернет майже у будь-якій точці землі. Відповідне рішення про передачу на баланс прийняте на засіданні виконавчого комітету.

«Допомога армії від Тернополя»

Волонтери «Допомога армії від Тернополя» відправляться у наступну поїздку до наших захисників 8 березня у напрямку Дніпропетровської, Запорізької, Донецької, Луганської, Харківської та Сумської областей. Ви можете безкоштовно відправити свою посилку рідним та знайомим захисникам. Приносьте пакунки за адресою вул. Лисенка, 8а (управління соціальної політики).

Деталі можете дізнатись, зателефонувавши на інформаційну лінію 067-009-15-40.

Нагадаємо

Тернопільська міська рада систематично передає військовим комплекти військової форми та взуття, необхідне обладнання. Також у міському територіальному центрі соціального обслуговування населення захисники з Тернополя або їхні родичі можуть отримати також комплект термобілизни або спеціалізовану аптечку. 

Для цього захисник може звернутися самостійно (необхідно мати документи – посвідчення УБД, або довідку з військкомату), а якщо термобілизну та аптечку хочуть отримати та передати захиснику родичі, то їм необхідно мати документи, що посвідчують родинні зв’язки та копії документів військового.