Головна Новини Сергій Надал: «Подякуємо тим, хто на передовій боротьби з епідемією»

Сергій Надал: «Подякуємо тим, хто на передовій боротьби з епідемією»

Як допомогти здолати пандемію

Щоденні звіти про ситуацію у світі та Україні COVID-19 викликають дедалі більшу стурбованість. Епідемія поширюється. Зростає кількість хворих. Україна стоїть на порозі великої пандемії. Це важкий виклик зважаючи на сучасний стан медичної галузі та економіки країни. Проте ми здолаємо і цей виклик. У цьому переконаний міський голова Тернополя Сергій Надал.

У боротьбі з будь-якою кризою важливо зберігати єдність, взаємоповагу та демонструвати на словах і на ділі взаємну підтримку.

      1. Добре слово лікує

У кризових ситуаціях підтримка виявляється також у доброму слові, яке треба сказати тим, хто сьогодні на передовій захисну української держави, здоров’я української нації, забезпечення нормальних умов життя в ситуації карантину.

Скажіть: “Дякую!” – українським військовим. Сьогодні тема війни відійшла на другий план у ЗМІ. Проте щодня відбуваються обстріли. Отримують поранення та гинуть наші воїни. Вони продовжують тримати оборону. Вони дають нам можливість боротися з пандемією.

Скажіть: “Дякую!” – нашим лікарям, медичним волонтерам, медсестрам, санітарам, водіям “швидких”. Вони працюють практично без перерви на відпочинок. Працюють у складних умовах. Ризикують здоров’ям і життям, щоб врятувати тих, хто захворів і вберегти тих, хто не захворів.

Скажіть: “Дякую!” – працівникам торгівлі, соціальних та комунальних служб, поліції, служби з надзвичайних ситуацій, громадського транспорту. Ці люди щодня виходять на роботу, щоб забезпечити кожного з нас комфортні умови. Вчасно доставити необхідні продукти. Гарантувати громадську безпеку. Проводити дезінфекцію вулиць і під’їздів.

Скажіть: “Дякую!” – волонтерам, котрі зголосилися допомагати місцевому самоврядуванню у цей непростий час.

      1. Допоможіть рятівникам

Усі ті, хто сьогодні продовжує щоденну роботу попри ризики – рятують наші життя і дають нам безцінний час необхідний для належної підготовки до спалаху епідемії.

Просте “Дякую!”, яке ви скажете у магазині, аптеці, лікарні, буде тим невеликим вкладом у подолання епідемії. Ця проста дія покаже, що Ви підтримуєте цих людей, котрим сьогодні дуже непросто витримувати стрес і навантаження. Ви продемонструєте повагу до праці тих, хто сьогодні на “передній лінії” і їм буде значно легше працювати.

      1. Збережіть єдність

Ваша подяка — це зменшення кількості негативних думок, яких сьогодні багато. Це зменшення паніки, котра, на жаль, має місце у суспільстві. Це крок до єдності суспільства, яке сьогодні намагаються посварити. Налаштувати одну групу проти іншої.

Сьогодні ми повинні забути про всі розбіжності і працювати разом над подоланням епідемії і поверненням до нормального способу життя.

Кажучи: “Дякую!”, – ми зупиняємо тих нечистоплотних політиків, котрі намагаються скористатися нинішнім станом для дестабілізації ситуації в країні. І ми усі можемо запобігти цьому. Показати — сила нації у єдності, взаємній повазі та допомозі.