Головна Новини Сергій Кузнєцов показав нові скульптури з “хламу” (фото)

Сергій Кузнєцов показав нові скульптури з “хламу” (фото)

Нові творіння тернопільського художника Сергія Кузнєцова можна побачити біля Козацького острівця у гідропарку. Колекція оригінальних скульптур поповнилася мотоциклом, паровозом і літаком. Напередодні свят анонсували, що виставка робіт цього автора буде на Козацькому острівку. На жаль, з різних причин, влаштувати її не вдалося. Одна із них – це ремонт доріжок у парку, через що завезти скульптури у вказане місце просто неможливо. Та витвори Сергія Кузнєцова можна побачити біля острівка і на території закладів громадського харчування мережі «Самогонна ресторація».

Химерні тварини, фігури чи то представників інопланетних рас, чи то роботів та різноманітні механізми тішать тернополян уже декілька років. Їх особливість в тому, що художник для їх створення використовує побутовий непотріб, починаючи від дрібних запчастин годинників, комп’ютерів та іншої техніки, і завершуючи поламаними швейними машинками, прасками, кухонним начинням, великими бочками тощо.

«Найновіші роботи – мотоцикл, паровоз, літак, – розповів Сергій Кузнєцов. – Основа паровозу вже була готова раніше, але не мала вигляду, а тепер я завершив його додавши трубу, колеса та інші необхідні деталі. Робив його з бочки, старих коліс, є тут частини м’ясорубок, чугунок, все, що хочеш. А мотоцикл тільки ось пофарбував, надавши образу завершеності. Для мотоцикла серед іншого використовував й металеві банки від фарби. А збирати літак почав зі старих коліс. Надихнула на це дитяча книга. Це французький військовий літак часів Першої світової війни. Все роблю по натхненню, тому що робиться. Як правило, одночасно працюю над декількома скульптурами. Мені привозять купу різного «хламу», я його розбираю, а потім дивлюся, яка деталь до чого більше підходить, не буває так, що став і все одразу зробив. І в цьому весь «смак» моєї творчості.».