Головна Новини Село Бобулинці на Тернопільщині обурилося, бо не хоче платити гробарю, який прибирає...

Село Бобулинці на Тернопільщині обурилося, бо не хоче платити гробарю, який прибирає кладовище

А все тому, що у сільській раді немає штатної одиниці прибиральника кладовища, тому сільська рада просить співгромадян “скинутися” на утримання кладовища та на заробітну плату гробареві по 180 гривень на рік з двору . В основному люди обурюются тому, що гробар отримуватиме зарплату “в конверті”, відтак – не сплачуватиме податків.

“Особливою гордістю нашого села є громадське кладовище та належний стан його. Цим ми завдячуємо гробареві кладовища, який своєю працею робить його привабливим та чистим. Перш за все хочемо подякувати всім Вам за розуміння і фінансову допомогу для оплати праці гробареві села. Хочемо нагадати, що збір коштів на оплату заробітної плати гробареві триває, сума у 2020 році не змінилася і з кожного двору потрібно здати 180 грн на рік. Також повідомляємо, що за минулий рік є боржники, які з невідомих причин не здали кошти на оплату праці гробарю ( чи забули, чи не памятають, чи не хочуть здавати) – списки знаходяться у сільській раді.
Рік розпочався, а тому просимо не зволікати із здачею коштів”,  -пише Рада Бобулинці.

Але у відповідь громадяни обурюються – чому мають оплачувати вони за прибиранн поблизу могил їхніх рідних. мовляв, це має робити сільська рада.

“Я в шоці..а чому в сільській раді не створять вакансію прибиральник кладовища,щоб людина офіційно отрамувала зарплатню,сплачувала податки,їй рахувався стаж і т.д.А то ,що в конверті дають,то ж не зарплата,а якийсь хабар получається))”

” на скільки мені відомо,кожне село має особистий рахунок для сплати податків,і вони ж їх і отримують,і можуть ними розпоряджатися.А на рахунок здатися всім селом на зарплату гробарю,на зарплату священнику,на дорогу,на ремонт школи,садка і т.д.,то це вже занадто..Для чого тоді утримувати цілу сільську раду,якщо все потрібно робити за свій рахунок..”

“Про зарплату священнику мимо. Тут питання стоїть інакше, чому грабар дістає зарплату в конверті і не платить відповідно податків? Люди молодці, самоорганізувалися. Я так розумію, що в бюджеті сільської ради не передбачено витрат на утримання кладовища. Відповідно і зарплата гробарю. А не закладено тому, що не вистачає мабуть коштів.”